Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Hugo - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Huikea audiovisuaalinen punos loihtii pariisilaisesta rautatieasemasta rikkaan mielikuvituksekkaan maailman, jossa ihmiset ja vedettävät kellot muodostavat yhdessä kellopelimäisen kokonaisuuden. Hieman epäviritteinen koneisto on sympaattisten hahmojen miehittämä, mutta vasta orpo kellonvetäjän oppipoika onnistuu seikkailullaan saattamaan planeetat oikeille radoilleen.

Audiovisuaalisista ansioistaan viidellä Oscarilla palkittu elokuva on hulppea satu, jossa kaikki palaset loksahtavat varsin palkitsevasti paikoilleen. Kaunis, perinteitä kunnioitava tarina hyödyntää herkullisesti elokuvateollisuuden alkuaikojen tunnelmia ja tarjoaa elämänmyönteisen ja nousujohteisen seikkailun. Vaikka elokuvaa ei voi pelottavaksi väittää on kyseessä selvästi hieman taaperoyleisöä varttuneemmalla katsojakunnalle tehty perhe-elokuva, joka ei kaihda myöskään hieman kaihomielisempiä tunnelmia. Omaleimaisuuden ja elämyksellisyyden saralla elokuva jää silti vielä aivan parhaasta vedosta, mitä kuvannee myös arvostetuimpien Oscareiden puuttuminen teoksen saamien palkintojen joukosta.

1900-luvun Pariisin kattojen yllä, aseman käytävillä ja seinien sisässä liitelevä kuva on visuaalista herkkua, jossa kellojen koneistot ja vesihöyry luovat lumoavan satumaisen miljöön. Äänipuolella liplattaen soljuva musiikkiraita toimii kanvaksena, jonka päälle on koottu vivahteikas tehostemiljöö. 3D kuva on vahva geometristen ja sadunomaisten miljöiden tulkkina, ja erityisesti elokuvan alkunäytös on komeaa katsottavaa. Paikoin silmänreiästä avautuva maailma ja koko ruudulle laajentuvat erikoislähikuvien kasvot litistyvät hieman keinotekoisesti, mutta kaikesta päätellen kyse on silti aidosta 3D-kuvasta.

Kahden levyn boksi sisältää sekä elokuvan 2D- että 3D-version. Ekstroista löytyy making of, kooste Georges Mélièsista, tehosteista, mekaanisesta miehestä ja Sacha Baron Cohenin roolista. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Asa Butterfield Ben Kingsley Emily Mortimer Jude Law Sacha Baron Cohen Christopher Lee Chloe Grace Moretz Ray Winstone
Tarina: Brian Selznick John Logan
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Howard Shore

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Sacha Baron Cohen on aseman laki ja järjestys
Sacha Baron Cohen on aseman laki ja järjestys
Christopher Lee on aseman kirjakauppias
Christopher Lee on aseman kirjakauppias
Asa Butterfield on Hugo
Asa Butterfield on Hugo
Elokuvat ovat tämän elokuvan sydämessä
Elokuvat ovat tämän elokuvan sydämessä

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
3D MVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7332431038462

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään