Kino - Arvostelu

City of Ghosts

Raqqan kaupunki Syyriassa tunnetaan ISIS-järjestön alkuperäisenä kotikaupunkina. Ryhmittymän vallattua kaupungin, tavan kansalaiset joutuivat valitsemaan kahden pahan väliltä. Osa päätti jättää kaupungin, niin kauan kun kaupungin ulostuloreitit vielä toimivat.

Raqqan kaupungista väkivaltaisuuksia paenneiden harrastelijatoimittajien perustama nettisivusto Raqqa Is Being Slaugtered Silently (RBSS) kerää informaatiota kaupungin sisältä, levittäen ihmisoikeuslaiminlyöntejä maailman tietoisuuteen. ISIS-järjestön propagandan vastainen mediasivusto on saanut kattavaa näkyvyyttä. Tämä näkyvyys ei jää myöskään terrorijoukolta huomaamatta. Hengenvaarassa ovat karkulaisten lisäksi näiden Raqqan alueelle jääneet lähisukulaiset.

Dokumentti esittää yksittäisen kameran ja vaihtoehtoisen medianjakelun merkityksen nykyisessä sodankäynnissä. Videot ja valokuvat teloituksista ovat aseita taistelun molemmilla osapuolilla.

City of Ghosts tarkentaa jälleen kerran länsimaiselle yhteiskunnalle, ettei terroristijärjestöjen ainoa tavoite ole kristilliseltä pohjalta ponnistavien kulttuurien hävittäminen. Omien parissakin on likvidoinnit tehtävänä. RBSS-järjestön takana olevat petturit nyt etunenässä.

Matthew Heinemanin elokuvan journalistit pelastavat Syyriaansa etänä. Rakkaus kotia kohtaan pysyy. Yksilörohkeus, jonka panoksena on korkealla prosentilla kuolema, tuntuu hämmentävältä. Heineman näyttää koreilemattoman arjen, jossa ihmismielen on turruttava katsomaan internetin välityksellä monikameravideointia lähisukulaisen teloituksesta. Jokaista hetkeä varjostaa pelko seuraajien askelista.

Rakkautta & Anarkiaa -juhlat esittävät City of Ghosts -dokumenttia ohjelmistossaan englanninkielisin tekstityksin. Graafisesti shokeeraava, poikkeuksellisen raaistava elokuva ei sovi heikkohermoisemman katsottavaksi. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matthew Heineman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: R&A2017 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A2017) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään