DVD - Arvostelu

Ihmemies DVD arvostelu kansi

Ihmemies

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

"Komedia meidän ajastamme" sanoo elokuvan juliste. Ei mikään komedia, eikä ainakaan ajasta, jolloin se tehtiin. Arto Paasilinnan ja Risto Jarvan Jäniksen vuoden tapaan Ihmemies oli huikean paljon aikaansa edellä.

Philip K. Dickin romaaneja muistuttava tarina kertoo Yhdysvalloissa aivopestystä ihmemiehestä, joka panee suomalaisen suuryrityksen tunteettoman saneerauksen kohteeksi. Kvartaalitaloudesta (UPM-Kymmene, Enso, Sonera ja muut) ei tähän aikaan tiedetty mitään, mutta oikeaan osuttiin.

Luultavasti nykykatsannossa paljon parempi elokuva kuin viimeisiä taistolaishenkäyksiä eläneellä 1970-luvulla, mikä luo mainion paradoksin. Aikansa paras näyttelijäkaarti ei ole myöskään haitaksi.

Hauska yksityiskohta: tapasin sattumalta Antti Litjan samalla viikolla, kun katsoin tämän kotiteatterissani. Hän kertoi, että kuvaajataustainen Peippo kyseli työnteon lomassa näyttelijöiltä, mihin suuntaan elokuvaa pitäisi oikein kehittää. Aikalaisarviot eivät Litjan mukaan olleet rapoisia.

Ei-anamorfinen kuva näyttää suhteellisen tarkalta ja värit luonnollisilta, mutta sitä halkovat aika-ajoin vertikaaliset printtiviat. Ääniraita on hieman raaka, mutta muuten selkeä. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Antti Peippo
Pääosissa: Antti Litja Saara Pakkasvirta Martti Pennanen
Tarina: Kullervo Kukkasjärvi Jussi Kylätasku Pentti Nykvist Antti Peippo Olli Soinio Marjaleena Virtanen
Kuvaus: Juha-Veli Äkräs
Musiikki: Antti Hytti

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1979Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.53
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
  EAN: 6415018618118

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään