Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Syriana

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Lähi-idän öljy käy yleispätevästä aihepiiristä, joka ei vanhene. Kesän 2006 Israelin ja Hizbollahin kärhämä käy hyvin taustaksi Syrianalle, joka kuvaa kuvitteellisen emiirikunnan, terrorismin, USA:n hallinnon, osakemarkkinoiden sekä amerikkalaisen ase- ja öljybisneksen käytännön seurauksia.

Steven Soderbergh toimi apulaistuottajana, mikä luo sillan huumekauppaa kuvaavaan Trafficiin. Tällä kertaa aihepiiri on eri, mutta lähtökohta sama. Yksittäisten ihmisten kokemaa kuvataan isä ja poika -suhteen kautta.

Lohduton tarina, hieno toteutus. Tämä panee lukemaan Israelin iskuista Libanoniin jälleen hieman terävimmin silmin.

Elokuvan suurin meriitti on helppojen mustavalkoisuuksien välttäminen, sekä tarinassa että hahmoissa. Tämä elokuva ei ole räikeästi demokraattien tai republikaanien äänenkantaja, eivätkä hahmot ole täysin yksioikoisesti hyviä tai pahoja. Clooney voitti roolistaan sivuosa-Oscarin, mikä ei tunnu täysin oikeutetulta, sillä Matt Damon tekee tässä monin verroin verevämmän suorituksen.

Levollisen tarkka ja dokumentaarimainen kuva, josta aivan viimeisin terä tuntuu puuttuvan vaikka jälki erittäin tasokasta onkin. Ääniraita on niin ikään realismiin pyrkivän vähäeleinen ja teknisesti ongelmaton. Räjähdykset toimivat asiallisella tiukkuudella, joskin ennemminkin tarkasti kuin ylitse vyöryen. Musiikkiraita istuu hyvin minimaaliseen ilmaisuun.

Ekstroissa sarja vaatimattomasti kasaan kursittuja haastatteluita (yht. 28 min.), erinomainen making of (26 min.), Clooneyhyn keskittyviä poistettuja kohtauksia (6 min.) ja traileri. Kaikki ekstrat tarjoillaan ei-teräväpiirtomuodossa ja ilman tekstitystä. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Gaghan
Pääosissa: George Clooney Matt Damon Jeffrey Wright Chris Cooper William Hurt Amanda Peet
Tarina: Stephen Gaghan Robert Baer
Kuvaus: Robert Elswit
Musiikki: Alexandre Desplat

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201766EAN: 7321944829513
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään