Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Ran

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Shakespearen Kuningas Learia mukaileva samurai-eepos kertoo lohduttoman tarinan valtakunnasta, joka vajoaa sisällissotaan sukupolvenvaihdoksen myötä. Keskiössä ovat isän ja kolmen pojan suhteet, joiden kautta kaikki moraalitarinan kulmakivet ahneudesta ja uskollisuudesta juonitteluun ja menneiden tekojen painoon löytävät tulkkinsa.

Kuvastoltaan elokuva on lumoava. Fuji-vuoren vehreys ja tuliperäisen maaston toismaalliset vistat tarjoavat komean taustan kunnianhimoisen yksityiskohtaisesti jäljennetylle puvustolle ja lavasteille. Myös ilman tietokoneita tehdyt joukkotaistelut ovat näyttävää ja veristä katsottavaa.

Kuva on parempi kuin koskaan ja parhaimmillaan linnojen ja pukujen yksityiskohdat toistuvat komean erottelevasti. Ehdottoman terävää jälki ei milloinkaan kuitenkaan ole, ja paikoin kohinakin valtaa alaa, mutta lähtökohtiin nähden jälki on erinomaista. Äänipuolella tarjolla on mm. alkuperäinen japaninkielinen DTS-HD Master Audio -ääniraita ja englanninkielinen dubbi, joka kuitenkin kuulostaa häiritsevän koomiselta alkuperäisraidan jälkeen.

Ekstroissa kuvaustunnelmia hyvin esittelevä liki juontamaton ranskalaisdokkari (72 min.), mainio dokkari työskentelystä akira kurosawan kanssa (42 min.), kääntäjä Catherine Cadoun muisteluita Kurosawasta (14 min.) ja kaksi monipuolista katsausta samuraikulttuuriin (yht. 94 min.). Sokerina pohjalla vielä teaseri. Ekstrat tarjoillaan SD-formaatissa englanninkielisen tekstityksen kera. Studio Canal Collection - sarjaa, joten elokuva on pakattu 10-lehtisen vihkosen kanssa kirjamaiseen pahvikoteloon. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Akira Kurosawa
Pääosissa: Hideo Oguni Masato Ide Tatsuya Nakadai
Tarina: Akira Kurosawa Hideo Oguni Masato Ide William Shakespeare
Kuvaus: Asakazu Nakai
Musiikki: Tôru Takemitsu

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1985Kesto: 156 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 93597EAN: 5050582731446

Genre

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään