Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Kill the Messenger

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tositarinaan pohjautuva trilleri valottaa CIA:n ja Nicaraguan Contra-sissien veljeilyä aiheeseen pureutuneen lehtimiehen, Gary Webbin, tarinan kautta. Epäpyhän alianssin tavoitteena oli pysäyttää kommunismi Väli-Amerikassa, mutta sivutuotteena Los Angelesin kaduille virtasi crack-kokaiinia CIA:n hiljaisella hyväksynnällä. Pulizer-palkinnon ja kansallisen mustamaalauksen väliin mahtuva kokokuva ei ole kaunis, eikä loppu onnellinen, mutta vyyhti on mielenkiintoinen.

Hurja tarina on kiehtovaa katsottavaa, mutta elokuvana tämä on vain osittanen onnistuminen. Jeremy Renner tulkitsee journalisti Gary Webbiä palkkatyöläisen antaumuksella, uskottavasti mutta ei elähdyttävästi. Stereotyyppin varaan jäävä rooli kuljettaa kyllä hyvin salapoliisityötä, mutta ei vedä mukaansa hetken imuun. Muutoinkin vähäeleisen elokuvan dramaattiset vaiheet iskevät paremmin paperilla kuin filmillä, missä käänteet tuntuvat lukuisista salaliittojännäreistä tutuilta. Hyvä, viihdyttävä filmatisointi.

Pätevä kuva ja ääni. Rauhallisesti luodattu miljöö vaihtelee uskottavasti ja musiikkiraita hoitaa tehtävänsä ilman suuria hetkiä. Elokuva taiteilee jossakin dokumentin ja trillerin välimaastossa, mutta jättää jälkeensä jokseenkin puolivillaisen vaikutelman. Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja koosteet näyttelijöistä, kuvauksista ja crackistä Yhdysvalloissa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Cuesta
Pääosissa: Jeremy Renner Rosemarie DeWitt Ray Liotta Tim Blake Nelson Barry Pepper Oliver Platt Michael Sheen Michael Kenneth Williams Mary Elizabeth Winstead Andy Garcia
Tarina: Peter Landesman
Kuvaus: Sean Bobbitt
Musiikki: Nathan Johnson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083021504

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään