4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Haikarat

Storks 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vuosien takaisen "tapauksen" jäkeen Haikara Express on siirtynyt toimittamaan tavallisia postipaketteja ihmisvauvojen sijaan, mutta kohtalon oikku lupaa palauttaa oikean maailmanjärjestyksen.

Lupsakasti ikärajat ylittävä seikkailu tarjoaa koko kestonsa edestä hupia, maltillista jännitystä ja nerokkaita pieniä oivalluksia lapsiystävällisessä kuosissa. Teema haikaroiden tuomista lapsista voi toki johtaa haastaviin kysymyksiin aikuisille, mutta harva koko perheen elokuva pitää näin hyvin otteessaan koko perheen.

Animaatiojälki on suurieleistä ja näyttävää, ja 4K-kuva tälle hyvä tulkki. Jälki on komean värikylläistä, virheettömän vakaata ja tilaisuuden tullen muikean terävää. Vaikuttavimmillaan kuva on pilviin rakennetun varastohallin läpi kulkevissa kamera-ajoissa ja laajojen maisemien ilmakuvissa, joissa kuvan erottelukykykin pääsee esille edukseen. Valtaosin jälkeä voisi erehtyä luulemaan erinomaiseksi HD-kuvaksi animaation pyrkiessä puuterimaisen filmaattiseen otteeseen - syy tähän lienee, että elokuva on masteroitu 2K:na ja skaalattu ylöspäin 4K-tasolle. Lopputulos on upea, mutta ei täysin 4K HDR -tasoa.

Suomenkielinen ääniraita on taltioitu DD5.1-muodossa, joka ei ehkä ole häviötön, mutta mistään ei koe jäävänsä paitsi. Äänityöskentely on ensiluokkaista ja äänimaisema muutoinkin virkeä. Ääninä mm. Markus Bäckman, Antti Lang, Hanna Mönkäre, Jon-Jon Geitel, Roope Salminen, Tero Koponen, Jonna Tervomaa, Peter Kanerva, Veeti Kallio, Luca Vieri ja Pete Parkkonen. Englanninkielinen raita on taltioitu DTS HD Master Audio 7.1 -muodossa.

4K-levyn ekstroissa tekijöiden kommenttiraita. Boksin niin ikään sisältämän HD-version levyltä löytyy lisäksi mm. poistettuja kohtauksia, musiikkivideo ja koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Nicholas Stoller Doug Sweetland
Pääosissa: Andy Samberg Katie Crown Kelsey Grammer Jennifer Aniston Ty Burrell Keegan-Michael Key Jordan Peele Danny Trejo
Tarina: Nicholas Stoller
Musiikki: Mychael Danna Jeff Danna

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112735739

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään