Kino - Arvostelu

Paha pukki 2

Bad Santa 2 

Loppuvuoden markkinoille hyökätään täsmäasein. Paha pukki -elokuvan jatko-osa jatkaa nimensä mukaisesti anti-joulupukin arveluttavien toimintojen kuvaamista. Joulu on taas.

Willie Soke (Billy Bob Thornton) ajautuu pienen vedätyksen kautta Chicagoon, paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön rahankeräysoperaation keskelle. Vedätyksen takana ovat pitkäaikainen kääpiökaveri Marcus Skidmore (Tony Cox) sekä Willien äitimuori Helvetistä, Sunny (Kathy Bates). Ideana olisi saada tästä joulusta irti muutakin kuin ihanaa tunnelmaa. Dollareille ja seksille olisi käyttöä. Taskumattikin on mukana.

Onnistuneen menestyskomedian kakkososa koostuu karikatyyristen hahmojen synnyttämästä lapsellisesta liikesarjasta, joka noudattaa toiminta- ja jännityskomedialle ominaista kaavaa. Ihmisfiguurit ovat uskomattomia ja mahdottomia, komedian mitättömimmälle alalajille tunnuksenomaisesti. Asiat onnistuvat tai eivät onnistu, ihminen on hyvä tai paha, maailma on pahuksen mustavalkoinen paikka.

Komediassa on aina jonkinlainen ongelma, jos katsojaa ei naurata. Paha pukki 2 yrittää kaikkensa. Elokuvaan on upotettu väkinäisesti runsas määrä näennäisesti hassunhauskoja yhdyntäjuttuja, vieläpä rohkeasti anaaliseksiä painottaen. Takapuoleen suuntautumisesta huolimatta, elokuva kaipaa kaikilla sektoreilla rohkeampaa, ilkeämpää otetta. Willie Soken bukowskilaisesta hahmosta ei napata irti sen tarjoamaa potentiaalia.

Edellä mainituista syistä, elokuva ei sovellu ikärajansa osoittamasti 12-vuotiaille, vaikka mainittua ikäryhmää, sekä samalla tavoin ajattelevia naurattaisikin. Ensi-ilta 25.11.2016. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mark Waters
Pääosissa: Billy Bob Thornton Kathy Bates Tony Cox Christina Hendricks Brett Kelly Ryan Hansen Jenny Zigrino Jeff Skowron Cristina Rosato Mike Starr
Tarina: Johnny Rosenthal Shauna Cross Glenn Ficarra John Requa

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: Finnkino 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään