Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The International

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Upean tiivistahtinen jännäri etsivistä, jotka yrittävät jallittaa asekaupan puolelle lonkeronsa levittänyttä kansainvälistä jättipankkia. Tapahtumat kiitävät New Yorkin ja Euroopan metropolien väliä hengästyttävällä tahdilla, mutta kerrankin kaikella viuhtomisella tuntuu olevan päämäärä.

Salaliittoelokuvat menestyvät yleensä hyvin rakennusvaiheessa kun pelkkä epämääräinen vihjailu riittää, mutta soppa hajoaa usein käsiin kun tulee aika kuroa säikeitä yhteen. Tässäkään loppuratkaisu ei ole tajuntaa räjäyttävä, mutta tarina taitoilee onnistuneesti ja ihailtavan tehokkaasti yksilötason motivaatioiden ja suuren luokan valtioiden välisten ufo-juonitteluiden välimaastossa. Käytännössä kyse on ajatuksella rakennetusta jännäristä, joka voisi helposti olla Casino Royalea seuraava Bond-seikkailu.

Erinomainen kuva toistaa kasvojen uurteet ja ilmeikkäät miljööt ihmistungoksesta elottomiin lasipalatseihin upean vakaasti. Referenssitasolle yltävä jälki on paitsi moitteettoman levollista, myös väritoistoltaan luontevaa ja kauttaaltaan ihailtavan terävää. Realismiin pyrkivä ääniraita toistaa dialogin veitsen terävästi ja harvat toimintaosiot iskevästi, mutta jopa trillereiden puitteissa kokonaisuus on vähäeleinen.

Ekstrojen keskeisintä antia edustavat ohjaajan ja käsikirjoittajan asiapitoinen kommenttiraita, tuotantoprosessia valaiseva epätasainen kuva-kuvassa-toiminto ja näitä tiivistävä making of (HD 30 min.). Lisäksi mukana on pidennetty kohtaus (HD 11 min.) ja koosteet Guggenheimin museon kopioimisesta (7 min.), modernista arkkitehtuurista elokuvassa (HD 6 min.) ja kuvauksista Volkswagenin autokaupungissa (HD 5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tom Tykwer
Pääosissa: Clive Owen Naomi Watts Armin Mueller-Stahl
Tarina: Eric Singer
Kuvaus: Frank Griebe
Musiikki: Reinhold Heil Johnny Klimek Tom Tykwer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Clive Owen
Clive Owen
Naomi Watts
Naomi Watts

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 298432EAN: 5051160248875
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään