Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Uhrilampaat

Silence of the Lambs 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Populaarikulttuurin kaanoniin on vaikea ujuttaa uutta arkkihahmoa. Dracula, Frankenstein, Tarzan, Conan, King Kong, James Bond ja leegio supersankareita syntyivät sadan vuoden sisällä ja jo 1960-luvulla alkoi tuoreiden keksintöjen kekäle hiipua.

Thomas Harrisin Hannibal Lecter on tässä katsantokannassa perin harvinainen sankari ja varsinkin siksi, että kannibalismia harjoittava psykiatri ei ole niitä luontaisimpia samaistumisen kohteita. Toisaalta onko mikään uutta. Tämäkin tarina on hieno muunnelma Kaunotar ja hirviö -sadusta. Sen vuonna 1756 julkaissut kirjoittaja on jo unohtunut: Jeanne-Marie Leprince de Beaumont.

Harrisin paras romaani sai arvoisensa adaption: kaikki tärkeimmät Oscarit tulivat syystä, ja vieläpä harvinaisella tavalla groteskeja sävyjä sisältävälle trilleri/kannibaali-elokuvalle.

Elokuva on myös kestänyt aikaa hyvin. Klassikko ansaitsee katselukerran muutaman vuoden välein. Tämän jälkeen syntyneiden prologi- ja jatko-osien osalta mielenkiinto on jo hiipunut, mutta kaikkein ensimmäinen Lecter-filmi, Michael Mannin Psykopaatin jäljillä, kannattaa ehdottomasti hankkia kokoelmiinsa.

Kuva ja ääni vaikuttavat edelleen hieman vanhahtavilta, mutta toki BD peittoaa DVD SE -laitoksen. Sitävastoin ekstroja saati triviavihkoa ei ole mukana, ainoastaan traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Demme
Pääosissa: Anthony Hopkins Jodie Foster Scott Glenn
Tarina: Thomas Harris Ted Tally
Kuvaus: Tak Fujimoto
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1991Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 97104EAN: 6438044614169

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään