Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Grease

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kesäisen rantaromanssin jälkeen rasvaripoika ja cheerleader-tyttö päätyvät yllättäen samaan kouluun, jossa kaveripaineet uhkaavat tehdä lopun orastavasta rakkaustarinasta. Klikkien omat identiteetit jengisymboleineen ovat kunniassa mikä tarjoaa hauskan värikästä katsottavaa yksilötason stereotypioiksi latistuneiden genren nykyedustajien jälkeen.

Kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvamusikaaliksi itseään tituleeraava high school -teinitaru on joko ylipirtsakka draama tai pökkelö parodia - todennäköisesti jopa molempia. Elokuva perustuu Broadway-näytelmään, joten musiikkinumerot ovat runsaita, mutta onneksi myös soljuvista sävelistään ja koomisista asetelmistaan johtuen viihdyttäviä. Alkujärkytyksestä selviämisen jälkeen tämä sydämenvalloituskampanja on ihan hauska tapaus ilman nostalgisia muistojakin.

Ikäisekseen hyvä kuva jää monin paikoin hyvin pehmeäksi, mutta on silti kauttaaltaan ilahduttavan hallittu. Erityisesti alkukohtauksessa ihosävyt näyttävät auringonpolttamilta, mutta muilta osin mukisemisen aihetta ei juurikaan ole. Parhaimmillaan jälki onkin niin jäsentynyttä, että puutteet on pakko yksiselitteisesti laittaa lähtömateriaalin syyksi. Leppoisa ääniraita on parhaimmillaan musiikkinumeroissa eikä dialogikaan kuulosta liian karkealta.

Ekstroissa ohjaajan ja koreografi Patrica Birchin kommenttiraita, ohjaajan suppea alustus elokuvalle (24 sek.), retrospektiivinen making of (23 min.), poistettuja kohtuksia (10 min.), traileri, haastatteluita (yht. 4 min.), kattava karokevideoarkisto, kuvagalleria ja koosteet elokuvan muistelusta (3 min.), DVD:n julkistuspippaloista (15 min.), koreografiasta (8 min.) ja autoista (5 min.). Ekstrat esitetään kommenttiraitaa lukuun ottamatta kattavasti suomeksi tekstitettynä ja pääosin HD-formaatissa. Elokuva on julkaistu sekä erikseen että osana kolmen elokuvan boksia, josta löytyy Greasen ohella myös Saturday Night Fever ja outona lintuna myös satuseikkailu Stardust. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Randal Kleiser
Pääosissa: John Travolta Olivia Newton-John Stockard Channing Eve Arden Frankie Avalon Joan Blondell Edd Byrnes
Tarina: Jim Jacobs Warren Casey Bronte Woodard Allan Carr
Kuvaus: Bill Butler

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti
Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti

Tekniset tiedot

Vuosi: 1977Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 86704EAN: 7332431994591

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään