DVD - Arvostelu

The 13th Warrior DVD arvostelu kansi

The 13th Warrior

13. soturi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva yhdistää kaksi maailmaa kuin Suomen vaakuna, kädessä suora viikinkimiekka ja alla käyrä idän sapeli. Tässä tapauksessa idän mies käy taistelua viikinkien rinnalla. Juontahan ei juuri ole, sillä elokuva on täysin howardiaaninen.

Sivistystä on idässä, Eurooppa on barbariaa. Vuoren onkaloista löytyy Milon Venusta palvova mustien kannibalististen alkuihmisten rotu, joka terrorisoi seutukuntia. Hauska elokuvaan liittyvä anekdootti oli, kun syksyllä 2000 saatiin tutkimustietoja, joiden mukaan pohjoisessa, itse asiassa silloisessa Itä-Suomessa elivät Euroopan viimeiset ihmissyöjät.

Tätä ei uskalla kukaan kehua, koska ohjaajan referenssit olivat aikoinaan varsin kovat (Die Hard, Predator) ja hän marssi kesken tuotannon ulos. Kaikki kriitikot ovat teilanneet ja kalliskin oli. Silti paljon parempaa viihdettä kuin vastaava kaupallinen floppi Waterworld.

Käsikirjoituksen ja jälkihoidon tehnyt Michael Crichton lentää taas tassuilleen. On silti epäuskottavaa, etteivät kyläläiset tiedä lähiseutunsa olioista. Ketä ja miksi, sitä ei kerrota.

Luolakohtauksissa kuva on rakeinen, muuten erinomainen. Surround-äänten suurta juhlaa. Viikinkien alkuruotsia on kiva kuunnella. Kieli muuttuu tyylikkäästi, mutta turhan helposti englanniksi, kun sankari (Antonio Banderas) oppii tavoille. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: Antonio Banderas Diane Venora Omar Sharif
Tarina: Michael Crichton William Wisher Jr. Warren Lewis
Kuvaus: Peter Menzies Jr.
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1999Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: Sandrew MetronomeKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7321945346439

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew Metronome) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään