Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Uhma

Defiance 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tunteisiin vetoavista draamoistaan tunnetun Edward Zwickin tositapahtumiin pohjautuva kertomus valkovenäläisistä veljeksistä, jotka suunnittelemattaan ajautuvat juutalaisten selviytymisleirin johtohahmoiksi 2. maailmansodassa. Jouhevasti etenevä ja uskottavasti toteutettu elokuva ei täysin välty Robin Hood -leimalta, mutta realismi voittaa, sillä eläimiä löytyy kaikista ryhmistä.

Elokuvalla on enemmän yhteistä ohjaajan Amerikan rotusyrjintää käsitelleen "Glory":n kanssa, kuin melodramaattisten "Intohimon tuulten" ja "Viimeisen Samurain" kanssa. Kenties hyvä näin, sillä yltiö-hollywoodmainen tulkinta yhdistettynä yhä arasteltuun aiheeseen olisi helposti voinut johtaa kestämättömän alleviivattuun elokuvaan. Nyt kokonaisuus on hillityn uskottava tarina, joka laajentaa mielenkiintoisesti aiemmin nähtyjen tositarinoiden tarjoamaa maailmankuvaa.

Daniel Craig on hyvin kotonaan itä-eurooppalaisena metsäsissinä ja myös Liev Schreiber selviää vahvasti roolistaan. Hahmojen uskottavuutta edesauttaa osaltaan myös paikallisten kielien hyödyntäminen englannin ohella.

Genren vaatimusten mukaisesti kuva on ajettu MSII-värisuodattimen läpi ja näyttää väritoistoltaan tyylitellyn kylmäsävyiseltä ja periodiuskottavalta. Kuva on vakaa ja hetkittäin syvyyssuunnassa poikkeuksellisen tarkka, silti lähikuvissa jäädään hiuksen verran aivan erottelevimmasta toistosta. Realismiin pyrkivä ääniraita keskittyy dialogiin, mutta myös toimintajaksot toistuvat häpeättä. Ohjaajan aiemmista elokuvista tuttu tunteileva musiikkiraita loistaa tässä pääosin poissaolollaan, vaikka toisinaan viulua vingutetaankin surumielisesti.

Ekstrojen parasta antia edustavat asiapitoinen ohjaajan kommenttiraita ja sitä täydentävä hyvä making of (HD 25 min.). Lisäksi mukana on keskushahmojen lasten mietteitä (HD 13 min.), animoitu kuvagalleria selviytyjistä (HD 2 min.) ja kooste musiikkiraidan luomisesta (HD 7 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Edward Zwick
Pääosissa: Daniel Craig Liev Schreiber Jamie Bell
Tarina: Clayton Frohman Edward Zwick Nechama Tec
Kuvaus: Eduardo Serra
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 208470EAN: 5706130596158

Genre

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään