Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Unbroken

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Angelina Jolien toinen kokopitkä ohjaus on kunnianhimoinen tositarina Louis Zamperinista (Jack O'Connell), joka kasvoi hulttiosta olympiajuoksijaksi vuoden 1936 Berliinin olympialaisiin mennessä ja joutui sodan sytyttyä entistä kovemman koetuksen eteen Tyynellä valtamerellä.

Pelastusveneessä keskellä merta käyty lähes 50 päivän mittainen selvitymistaistelu olisi itsessään elokuvan arvoinen tapahtuma, mutta yhden koitoksen päätyttyä seurasi toinen japanilaisella vankileirillä. Yhdelle elokuvalle koko tarinassa tuntuukin olevan miltei liikaa pureksittavaa, mutta rauhallisen pohdiskelevasti etenevä elokuva pitää langat käsissään hyvin. Tässä olisi voinut olla tarpeen tehdä peterjacksonit ja paloitella tarina trilogiaksi, mutta taloudelliset realiteetit eivät sitä varmastikaan olisi mahdollistaneet.

Jolie kuvittaa tapahtumia ihailtavan uskottavasti ja yksityiskohtaisesti, ja yhtä aikaa sekä kauniin kuvauksellisesti että miltei dokumentaarimaisen pakottomasti. Elokuvan tarina, ilme, kuvaus, musiikki- ja ääniraita sekä ennen kaikkea kerronnan tahti ovat kuin suoraan Clint Eastwoodin elokuvasta, mutta kokonaisuus ei tunnu kopioidulta. Paikoin draaman korostaminen lähestyy liioittelua, näin erityisesti alun pommikoneen luukkujen sulkemisen ja ensiavun lomittuessa, mutta lähes aina valinta on perusteltu. Draamaa kun tapahtumissa riittää, samoin kiehtovia yksityiskohtia aina valkoiseksi maalatuista maitopulloista, pelastusveneen paikkaukseen ja japanilaisten leipiin käännettyihin amerikkalaisiin. Näiden yksityiskohtien saaminen oikein kertoo vankasta omistautumisesta aiheelle.

Hillityn rauhalliseen otteeseen pyrkivä elokuva näyttää ja kuulostaa komealta. Tunnelma syntyy vaivatta niin olympia-areenalla ja ilmataisteluissa kuin avomerellä ja vankileirin kurjuudessa. Dolby TrueHD:ksi purkautuva Dolby Atmos -ääniraita tarjoilee yleisön mylvinnän, konetulen, räjähdykset ja nyrkiniskut liioittelemattoman brutaalisti.

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (16 min.), making of (27 min.) ja koosteet elokuvan synnystä, teatterikohtauksesta (6 min.), Miyavin tutotantotiimille järjestämästä keikasta (8 min.), oikeasta Zamperinista (30 min.) ja Zamperinin paluusta Japaniin (7 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Angelina Jolie
Pääosissa: Jack O'Connell Domhnall Gleeson Miyavi Garrett Hedlund Finn Wittrock
Tarina: Laura Hillenbrand Joel Coen Ethan Coen Richard LaGravense William Nicholson
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Alexandre Desplat

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
DTAtmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: xxxxEAN: 5053083035877

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään