Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Total Recall - Ultimate Rekall Edition

Total Recall - unohta tai kuole 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Phillip K. Dickin romaaniin "We Can Remember It For You Wholesale" perustuva tieteisseikkailu miehestä (Arnold Schwarzenegger), joka ostaa egotripin muisti-implanttina ja herää marsilaisen vastarintaseikkailun pääosassa. Näppäränä kujanjuoksuna alkava tarina muuntautuu kosmiseksi salajuoneksi, joka perustuu ahneudelle, mutta löytää lopulta humaaneja ja yllättävän vihreitä arvoja.

Elokuvan tulevaisuuden visio on teknisiltä puitteiltaan hauskan antiikkinen peltikotteromaisine autoineen ja möhkälemäisine läppäreineen ja videosoittimineen, mutta itse erikoistehosteet eivät näytä puoleksikaan huonoilta armottomasta teräväpiirtokuvasta huolimatta.

Aiemman Special Editionin tavoin kuva on taltioitu MPEG-4 AVC -muodossa. Kannen mukaan kyseessä on uudelleen masteroitu versio, mikä tarkoittaisi jo toista uutta HD-käsittelyä tälle elokuvalle kun ensimmäinen Blu-ray-versio tarjoiltiin VC-1-formaatissa. Tällä kertaa lähtökohtana ovat toimineet alkuperäiset filminegatiivit, joiden käyttöä itse ohjaaja on ollut valvomassa. Jälkeä ei erehdy luulemaan uunituoreeksi HD-kuvauksi, mutta anti on kauniin filimäistä, miellyttävän erottelevaa ja oleellisilta osin moitteettoman vakaata. Ääniraita on puhdas, selkeä ja hillityssä määrin myös tilava. Leikkaamaton versio.

Ekstrojen määrä on kasvanut versio versiolta. Nyt mukana on ohjaajan ja Schwarzenneggerin erinomainen kommenttiraita, kuvaussuunnittelija Jost Vacanon ja Marko Kregelin asiallinen kommenttiraita (saksaksi englanninkielisin tekstein), uusi ohjaajan haastattelu (35 min.), making of (8 min.), traileri, kuvagalleria, näytteitä restauroinnista (5 min.) ja mainiot koosteet tarinan evoluutiosta (31 min.), erikoistehosteiden ongelmista (24 min.), tieteiskirjallisuudesta (10 min. ranskaksi suomenkielisin tekstein) ja erikoistehoisteista ulkopuolisten silmin (17 min. ranskaksi). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul Verhoeven
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Sharon Stone Michael Ironside Ronny Cox
Tarina: Ronald Shusett Dan O'Bannon Gary Goldman
Kuvaus: Jost Vacano
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1990Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HDMA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 96814EAN: 5050582907957
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään