DVD - Arvostelu

Frost/Nixon DVD arvostelu kansi

Frost/Nixon

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ron Howardin ohjaama draama kertaa onnistuneesti Richard Nixonin ja David Frostin historiallisen televisiohaastattelun syntyprosessia. Elokuva ottaa poliittisen shakkiottelun muodon, jossa nälkäinen höttö-tv-juontaja (Michael Sheen) haastaa raskaan sarjan egoistisen veteraanipolitikon (Frank Langela) ja löytää itsensä altaan syvästä päästä.

Tarinan kaksintaistelujännite säilyy upeasti elokuvan loppuun saakka, eikä katsetta saa irti kankaalta kuin sähkökatkolla. Aivan tekijöiden ylistämä verbaalinen nyrkkeilyottelu tämä ei silti ole, sillä Frost vaikuttaa tässä ennen kaikkea onnekkaalta potkusäkiltä, jolle Nixon päätti lopulta tunnustaa tekonsa.

Elokuva toistaa haastatteluosiot uskollisena esikuvilleen. Haastattelupaikka on jäljennetty viherkasveja myöten alkuperäisestä, mutta elokuvan Nixonilla tuntuu olevan pinna hieman kireämmässä ja kyynel hiukan tiukemmassa kuin tosielämän vastakappaleellaan. Sanottava silti on, että sekä Frank Langela että edellisessä roolissaan Britannian pääministeri Tony Blairia näytellyt Michael Sheen tekevät molemmat lumoavat ja varsin uskottavat suoritukset rooleissaan.

Positiivista on sekin, ettei elokuva pyri rajattomasti kapitalisoimaan draamallisilla tähtihetkillään, vaan Nixonin ero ohitetaan alkutekstien aikana ja itse loppuhuipennuskin tulee luontevasti ikäänkuin puolihuomiossa. Miinusta puolestaan tulee väliin lisätyistä feikki-dokumenttipätkistä, joilla kai yritetään tuoda elokuvaa lähemmäs nyky-yleisöä.

Lue myös Hannu Björkbackan arvostelu elokuvasta: "Nixon".

Erinomainen kuva ja vähäeleinen, mutta hienosti Hans Zimmerin musiikin kautta tunnelmaa luova ääniraita. Ekstroissa mainio ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (22 min.), hyvä making of (23 min.), rönsyilevä kooste oikeista haastatteluista (7 min.) ja kooste Nixon-kirjastosta (6 min.). Ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Frank Langella Michael Sheen Rebecca Hall
Tarina: Peter Morgan
Kuvaus: Salvatore Totino
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 207961EAN: 5050582612431

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään