Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Star Trek VI - The Undiscovered Country

Star Trek 6: Tuntematon maa 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Saagan tummasävyisin seikkailu ammentaa herkullisesti kylmänsodan lopputunnelmista istuttamalla vastahakoisen kapteeni Kirkin miehistöineen keskelle Klingonien kanssa käytäviä rauhanneuvoteluita. Neuvottelut pääsevät nihkeään alkuun kun klingoonisuurlähettiläs salamurhataan ja Kirk lähetetään vankilaplaneetalle kuolemaan.

Tarina yhdistelee hienosti murhamysteerin ja vankilapakoelokuvan elementtejä salaliittojännäriksi, joka käsittelee sangen elegantisti ihmisten suhtaumista suuriin muutoksiin - olipa sitten kyse elämäntavaksi muodostuneiden vihollisuuksien lopettamisesta tai eläkkeelle jäämisestä. Samaan aikaan elokuva pursuilee kaikuja tosimaailmasta muun muassa Stealth-pommittajien, NL:n romahduksen ja lukemattomien historiallisten sitaattien muodossa.

Tyylikäs filmimäinen kuva ei ole vailla lievää rakeisuutta, mutta näyttää miellyttävän terävältä ja väritoistoltaan moitteettoman jäsentyneeltä. Tilava ääniraita toistaa dialogin puhtaasti ja luo hyvin tunnelmaa erityisesti vihamielisissä ympäristöissä kuten klingoonituomioistuimessa ja jäiselle vankilaplaneetalla.

Ekstrojen keskeisintä antia edustavat mainio kooste muisteluita elokuvan synnystä (57 min.) ja ohjaajan ja käsikirjoittajan erinomainen kommenttiraita, joka 40 minuutin kohdalta alkavista hiljaisista jaksoista huolimatta kertaa hienosti tuotannon vaiheita ja tarinan vaikuttimia aina Tsernobylistä glasnostiin ja natseista tuottajien mieltymyksiin. Toinen fanikommenttiraita sitä vastoin ei oikein löydä mitään sanomisen arvoista. Lisäksi mukana on tuttu tietopankki-toiminto, teaseri (HD), traileri (HD), promopätkä (5 min.), haastatteluita (54 min.), tribuutti DeForest Kelleylle (13 min.) ja koosteet tarinan muovautumisesta (27 min.), Klingonien synnystä (21 min.), elokuvien kestokasvoista (5 min.), tarpeistosta (6 min.), Shatnerin ja Plummerin yhteisestä historiasta (5 min,), stuntmies Tom Morgasta (HD 5 min.), Shakespearen adaptoinnista klingoniksi (HD 23 min.) ja Praxis-planeetasta (HD 3 min.). Kommenttiraitoja lukuun ottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Nicholas Meyer
Pääosissa: William Shatner Leonard Nimoy DeForest Kelley
Tarina: Gene Roddenberry Leonard Nimoy Lawrence Konner Mark Rosenthal Nicholas Meyer Denny Martin Flinn
Kuvaus: Hiro Narita
Musiikki: Cliff Eidelman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1991Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 97935EAN: 5055025348748

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään