Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Hanna

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Saoirse Ronan on erikoislaatuinen pikkutyttö, josta Eric Banan esittämä agentti-isukki on koulinut erämaan turvissa kyvykkään tappokoneen, jolla on vain yksi tehtävä: tappaa Cate Blanchetin esittämä agentti, jotta voi itse elää.

Elokuvana tämä on aivan jotain muuta kuin odotin. Napakan Suomen Kuusamossa kuvatun alun jälkeen trilleri hakeutuu yllättäen uneliaan assosiatiiviselle linjalle, jota ryyditetään taiteellisilla ambitioilla ladatulla kuvauksella. Miljööt vaihtelevat villisti ja epäuskottavasti Hitlerin rakennuttamasta tuulitunnelista Amerikan aavikoille ja Lähi-itään ilman että siirtymiä mitenkään perustellaan. Tavoitteena on sadunomaisuus, mutta tuloksena on epäuskottavuus ja välinpitämättömyys. Miljööt ovat silti paikoin hienoja, ja lähes aina omaperäisiä (joskin Hitlerin tuulitunneli on jo kulahtanut idea, ja liian tunnistettava varsinkin näin pitkällisesti käytettäväksi).

Epäotollisista puitteista huolimatta Saoirse Ronan on hyvin uskottava pääosassaan, mikä ei ole ihme sillä kannuksia tytöllä kyllä riittää. Näyttelijäkaarti on kaikkinensa vakuuttava, mutta hahmoissa on lopulta vain vähän lihaa. Tarina jää niin ikään kovin epäuskottavaksi ja aivan liian uneliaaksi. Tapahtumat eivät avaudu sillä intensiteetillä ja määrätietoisuudella, jota vuosien valmistelun jälkeen sopisi odottaa. Sen sijaan tarinan langat kerääntyvät vähitellen hajanaisten otosten ja triviaalia dialogia tarjoilevien kohtausten välistä. Tiivistunnelmainen toimintajännäri tämä ei ole, vaan ennemminkin satumainen kertomus Liisasta ihmemaassa. Ihmemaahan on joutunut myös draamojen parissa aiemmin viihtynyt ohjaaja.

Teknisesti julkaisu on aivan niin laadukas kuin sopii odottaa. Erinomaisen hallittu kuva on jäsentynyt ja luonnollinen, mutta ei yksityiskohtaisuudeltaan aivan referenssitasoa. Ääniraita taitaa tilan ja dynamiikan, mutta muutamaa iskevää toimintakohtausta lukuun ottamatta anti ei erityisemmin vakuuta. Chemical Brothersin tuotantoa oleva kokeellinen musiikkiraita on ainakin erilainen kuin genressä yleensä, vaikka tunnelma jääkin puolitiehen. Mukiin menevää yhtä kaikki, mutta odotuksiin nähden tämä on pettymys.

Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, vaihtoehtoinen loppu (1 min.), poistettuja kohtauksia (4 min.), promovideo (1 min.), hyvä kooste Chemical Brothersin väsäämästä musiikkiraidasta (7 min.), koste yhden kohtauksen synnystä (3 min.) ja sarja making of -henkisiä koosteita (yht. 24 min.). Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Wright
Pääosissa: Saoirse Ronan Eric Bana Cate Blanchett Tom Hollander Olivia Williams Jason Flemyng
Tarina: Seth Lochhead David Farr
Kuvaus: Alwin Kucher
Musiikki: The Chemical Brothers

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Alun jakso Kuusamossa on elokuvan parasta antia - ja samalla käsikirjoittajien mukaan koko elokuvan alkuperäinen alkio
Alun jakso Kuusamossa on elokuvan parasta antia - ja samalla käsikirjoittajien mukaan koko elokuvan alkuperäinen alkio
Cate Blanchett on kylmä CIA-pomo, jolla on paha fiksaatio Hannaan
Cate Blanchett on kylmä CIA-pomo, jolla on paha fiksaatio Hannaan
Toimintajännäreiden pariin ensi kertaa eksynyt ohjaaja sekoittaa genreen mielenkiintoisesti klassikkosatujen aineksia, mutta kokonaisuus ei toimi
Toimintajännäreiden pariin ensi kertaa eksynyt ohjaaja sekoittaa genreen mielenkiintoisesti klassikkosatujen aineksia, mutta kokonaisuus ei toimi

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 258086EAN: 5051160285276

Genre

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään