Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Predator - 3D

Predator - saalistaja 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Iskevän suoraviivainen viidakkorymistely Arnold Schwarzeneggerin vetämästä kommandoryhmästä, joka tipautetaan Keski-Amerikan syrjäseuduille etsimään kopterionnettomuuden korkea-arvoisia eloonjääneitä. Pelastustehtävä kuitenkin kääntyy pian päälaelleen, sillä korvessa vaanii saalistaja ulkoavaruudesta.

Schwarzeneggerin kultavuosille sijoittuva toimintajännäri on napakka mörköelokuva, joka hyödyntää hienosti paitsi lämpökamerakuvia myös viidakon monikerroksisuuden ja tiheän kasvuston tuomat mahdollisuudet jännityksen luomisessa. Näin ollen elokuvan voisi myös kuvitella hyötyvän 3D-kuvasta, jossa skooppia voisi jäsentää entisestään.

Uusi 3D-käsittely on hyvä tekosyy katsoa leffa uudelleen, mutta tilalaajennus tyytyy enemmänkin luomaan tilakuvan illuusiota kuin regeneroimaan alkuperäistä tilaa. Tämäkin ratkaisu toimii paikoin hauskasti, mutta kokonaisuutena etu on vähäinen. Eniten tilakuvasta hyötyy elokuvan loppuyhteenotto, jossa pitkän puskissa säntäilyn jälkeen löytyy enemmän syvyyttä näkökentälle ja myös koreografiaa tilaan jäsennettäväksi. Vastaavasti heikoiten pärjää alkukohtauksen raekohinan lomasta nostettu Carl Weathersin naama, joka menee tässä luonnottoman ylisiloitelluksi. Keskimäärin viidakon lehvästö jää tasomaiseksi kiiltokuvapinoksi, eivätkä hahmotkaan täytä mittojaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Boksista löytyy 3D-version lisäksi myös aiemmin julkaistu 2D-versio omalla levyllään. 2D-versio on arvosteltu oppaassa erikseen, joten sen kuvaa ja ääntä ei tässä ole tarpeen kommentoida muutoin kuin, että alkuperäiskuvan haasteet huomioiden 3D-käsittelijöiden tehtävä ei todellakaan ole ollut liian helppo. 3D-levy on ekstraton, mutta 2D-version kaveriksi löytyy traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Carl Weathers
Tarina: Jim Thomas John Thomas
Kuvaus: Donald McAlpine
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1987Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MVC 3D 1.78 / MPEG-4
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705039

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään