Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Cold in July

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Genre-rajoja ylittävä toimintajännäri perheenisästä (Michael C. Hall), jonka huolet vasta alkavat kun hän ampuu taloonsa tunkeutuneen murtomiehen. Itsepuolustuksesta käynnistyvän tapahtumavyyhdin puitteissa päästään tutkimaan oman käden oikeuden teemaa monelta eri suunnalta lähestyen, ja lopulta perin äärimmäisiin mittoihin venyttäen.

Joe R. Lansdalen samannimiseen romaaniin pohjautuva elokuva ei suostu yhden genren muottiin. Cape Feariä maukkaasti tapailevan alun jälkeen tarina vetää pian käsijarrukäännöksen ja heittäytyy hämärämiesten jahtiin henkselit paukkuen. Niskavillojen sively vaihtuu tällöin Don Johnsonin esittämän reteän yksityisetsivän johdolla huumorin kanssa flirttailevaksi jahdiksi, joka uhkaa kuitenkin jatkuvasti täräyttää tekarit takaraivoon pesäpallomailalla.

Hurja ja omintakeinen elokuva on vaivatta viihdyttävä, mutta epäsovinnainen ja villisti vikuroiva tarina syö ennen pitkää kaiken katu-uskottavuuden. TV:n Dexteristä tuttu Michael C. Hall luo alkupuolella virkistävän huteran sankarin, joka ei pysty karistamaan yhden yön tapahtumia mielestään. Tätä seuraava tavallisen nyhverön evoluutio perheensä unohtavaksi toiminnan mieheksi ei kuitenkaan suju erityisen uskottavasti, eikä kolmen koplakaan vaikuta erityisen todentuntuiselta jahtiseurueelta.

Audiovisuaalinen kuosi on tyylikäs ja tunnelmallinen. Virkeä musiikkiraita keikuttaen venettä tehokkaasti tarinan alkumetreillä ja kuljettaa hyvin tunnelmaa vielä vaihteen vaihdon jälkeenkin. Vakaa ja miellyttävän erotteleva kuva. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (15 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jim Mickle
Pääosissa: Michael C. Hall Sam Shepard Don Johnson Vinessa Shaw Nick Damici Wyatt Russell
Tarina: Nick Damici Jim Mickle
Kuvaus: Ryan Samul
Musiikki: Jeff Grace Joe Rudge

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083021597

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään