DVD - Arvostelu

Downton Abbey - 1. kausi DVD arvostelu kansi

Downton Abbey - 1. kausi

Downton Abbey - Series 1 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mahtipontinen, jouniteleva ja samaan aikaan elämää upeasti läpileikkaava brittipukudraama on hyvin omanlaisensa lajityyppi, eikä kukaan osaa tätä ehkä paremmin kuin mm. Gosford Parkista vastannut Julian Fellowes. Miehen uusin sarja jatkaa Gosford Parkin ja myös Kahden kerroksen väen pohjalta kertoessaan Downton Abbeyn herrasväen ja palvelusväen tarinaa. Titanicin uppoamisen aikoihin käynnistyvät tapahtumat ehtivät ensimmäisen kauden aikana aina 1. maailmansodan syttymiseen asti. Tälle välille mahtuu pakahtumiseen asti jännitystä, romantiikkaa, monen tason diplomatiaa ja elävää kuvausta hierarkisen yhteisön elosta. Puitteet ovat hulppeat, tarina jännittävä ja hahmot vetoavia - parempaa TV:tä saa etsiä.

Heti kauden alussa kartanon elämä järkkyy kun Titanic vie tilan perijän mukaanaan jättäen koko talon ja sen asukkaiden onnen uuden yllätysperijän harteille. Ylemmästä keskiluokasta tuleva uusi perillinen edustaa monille kartanolaisille rupusakkia, mutta ennakkoluulot ovat lähes yhtä vahvat molemmin puolin. Sympaattisesti luonnehditut hahmot eivät kuitenkaan ole millään muotoa yksiulotteisia, joten kauden aikana hahmot lähentyvät ja kasvattavat tosiaan. Lämminhenkin ja napakasti käsikirjoitettu sarja kestää todistetusti useammankin katselukerran.

Tasokas kuva on viimeistä piirtoa myöten taidokkaasti lavastettu. Jälki on hieman pehmeää, mutta jäsentynyttä ja lievästä kohinasta huolimatta miellyttävän levollista. Komea tunnari ja muutoinkin elegantti musiikiiraita. Ekstroissa kommenttiraita kahdelle ensimmäiselle jaksolle, making of (13 min.), poistettuja kohtauksia (8 min.) ja lyhyt kooste kuvauspaikkana toimivasta Highcleren linnasta (10 min.). Kotimaassaan Englannissa tämä on julkaistu myös kahden levyn Blu-raynä, mutta DVD-versio ei lopulta häviä tälle valtavasti kuvanlaadussa eikä piiruakaan ekstroissa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Pääosissa: Maggie Smith Hugh Bonneville Dan Stevens Michelle Dockery Jim Carter Laura Carmichael Brendan Coyle Joanne Froggatt Phyllis Logan Elizabeth McGovern Penelope Wilton Maria Doyle Kennedy
Tarina: Julian Fellowes

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: n. 360 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 257218EAN: 5050582839364

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään