Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Star Trek IX - Insurrection

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Start Trek TNG-miehistön elokuvista paras on edeltäjiinsä nähden rehellisempi, luonnollisempi ja vähemmän muovinen seikkailu. Avaruuden spitaaliset leikkivät natseja, pakkosiirrettävänä nyt juutalaisten sijaan ikuisen elämän planeetan onnelliset asukkaat. Alleviivattuun teemaan yhdistettynä vuoristomaisemat, lavasteet ja puvusto tuovat väistämättä mieleen Kreikan vastarintaliikkeen ja 2. maailmansodan. Rujosta vertauskohdasta huolimatta kyseessä on sulava, viihdyttävä ja hellyttävän puhtoinen tarina.

Elokuvan maailmankatsomus kiteytyy hyvin toteamukseen, että teknologian palvominen on ensimmäinen taso, seuraava on teknologian selättäminen tai omaan arvoonsa jättäminen. Kieltämättä aina toisinaan tuntuukin, että olisimme kaikki onnellisempia autiolla saarella, jossa hienointa tekniikkaa edustaisi diesel-generaattori.

Terävä värikylläinen kuva osoittaa merkkejä mikroskooppisesta roskasta, mutta tästä ei ole häiriöksi asti ja muiltaosin jälki näyttää erittäin hyvältä. Häviötön Dolby TrueHD tarjoilee puhtaan ongelmattoman ääniraidan, joka elää mukana tapahtumissa, muttei vedä huomioita itseensä.

Elokuvan päälle avautuvissa ekstroissa tuttu tietopankki ja ohjaajan/försti Jonathan Frakesin ja Marina Sirtisin kepeän viihdyttävä kommenttiraita, joka ei kuitenkaan kerro paljoa itse elokuvasta tai sen synnystä. Lisäksi making of (25 min.), poistettuja kohtauksia (13 min.), ohjaajan videopäiväkirja (19 min.), paneelikeskustelu (HD 11 min.) ja koosteet tarinasta (17 min.), lavasteista (17 min.), kuvauspaikoista (20 min.), konseptitaiteesta (15 min.), stunteista (7 min.), elokuvan alieneista (18 min.), maskeerajasuku Westmoren perinnöstä (HD 13 min.), Start Trekin naisalieneista (13 min.), Marina Sirtiksestä ja Troista (HD 8 min.), Brent Spineristä ja Datasta (HD 8 min.) ja tehosteista (19 min.). Sokerina pohjalla vielä teaseri (HD), traileri (HD), promovideo (5 min.), faktavideo (HD 3 min.) ja kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Frakes
Pääosissa: Patrick Stewart Jonathan Frakes Brent Spiner Levar Burton Michael Dorn Gates McFadden Marina Sirtis
Tarina: Gene Roddenberry Rick Berman Michael Piller
Kuvaus: Matthew F. Leonetti
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1998Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 101096EAN: 7332431994799

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään