DVD - Arvostelu

Barton Fink DVD arvostelu kansi

Barton Fink

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Coenin veljesten musta komedia näytelmäkirjailijasta (John Turturro), joka myy sielunsa Hollywoodille ja päätyy nuhruiseen hotellihuoneeseen rustaamaan B-luokan painielokuvan käsikirjoitusta. Kirjoituskoneen lyödessä tyhjää päivä toisensa jälkeen painista tulee yhä henkisempää, kunnes tapahtumat karkaavat täysin käsistä ja hän joutuu myymään sielunsa jo toiseen kertaan. Nyt naapurissa asuvalle symppikselle ihmisvuorelle (John Goodman).

Elokuva tapailee kirjoitusprosessin kuvausta monelta kannnalta ja irvailee studiojärjestelmälle siinä määrin, että taustalla täytyy olla omakohtaisia kokemuksia. Kuvasto myös lataa kankaalle sen verran paksusti symboliikkaa, ettei liene ihme, että elokuva menestyi aikoinaan Cannesin elokuvajuhlilla. Erona tekotaiteellisiin elokuviin tosin on, että silloin kun metataso alkaisi hymähdyttää, juttu vedetään niin yli, että lopputulos on pelkästään hauska.

Kohina on huomattavaa ja joissakin tummissa otoksissa kuva näyttää miltei muodottaman pehmeältä. Keskimäärin jälki on kuitenkin verrattain tarkkaa ja hallittua - pitkälti toimivaa keskitasoa siis. Ääniraita komppaa kohinaista kuvaa hieman rosoisella dialogilla, mutta hoitaa tehtävänsä silti asiallisesti. Ekstroissa poistettuja tai pidennettyjä kohtauksia (12 min.) ja kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joel Coen Ethan Coen
Pääosissa: John Turturro John Goodman Judy Davis Michael Lerner John Mahoney Jon Polito
Tarina: Joel Coen Ethan Coen
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Carter Burwell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1991Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Surround
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 97536EAN: 5050582489644

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään