Kino - Arvostelu

The Rebel Surgeon

Rebellkirurgen 

Ruotsalaiskirurgi Erik Erichsen ei jaksanut kauaa nauttia eläkevuosistaan. Tosin Pohjoismaisen sairaalabyrokratian kanssa painiskelu riitti, maisemaa oli vaihdettava. Länsimaisia säännöstöjä välttääkseen, oli tehtävä pitkä matka. Erichsenin skalpelli sai heilua vapaammin Etiopiassa, vaimon kotimaisemissa. Matka Ruotsin terveysjärjestelmistä tee-se-itse-välineistön ylläpitoon on pitkä. Afrikkalaisen kylätohtorin erityisvastaanotto pyörii kevyemmällä moottorilla.

Paikallisväestön arvostus Poppamiestä kohtaan on yksilötasolla huima, joskin kyläperinteet jättävät osan potilaista vaikeisiin välikäsiin. Vaikka lähtötilanne on lähellä arjen supersankaritarinaa, vie humaani päähenkilö lopputuloksen kauas hehkutusdokumentista.

Kun lait ja säädökset ovat löyhemmät, muokkaa se myös työn jälkeä. Vai muokkaako? Erik Gandinin dokumentti vie ammatinkuvauksen äärimmilleen, antaen katsojalle riittävän informaation puoltenvalinnalle.

Vaikka The Rebel Surgeon on lähtöajatukseltaan henkilökuva haastavissa olosuhteissa toimivasta ihmishenkien pelastajasta, syventyy se lopulta laajemmin lääketieteen perimmäisiin kysymyksiin.

Toisenlaista vaihtoehtolääketiedettä käsittelevä elokuva näytetään DocPoint-festivaaleilla ilman suomenkielisiä tekstityksiä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Erik Gandini
Tarina: Erik Gandini

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Docpoint 2018in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 52 minuuttia
Julkaisija: Docpoint 2018 
  
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Docpoint 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään