Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Armoton

Unforgiven 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Clint Eastwoodin menestynyt ja arvostettu (4 Oscaria ja lukuisia muita palkintoja) western saattelee lännenelokuvan genrenä hyvin ansaittuun lepoon. Spagettiwesternien kuolemattomalle isälle Sergio Leonelle ja Dirty Harryn ohjaajalle Don Siegelille omistetun elokuvan keskeisimmät roolit on miehitetty kovilla nimillä: Eastwood, Gene Hackman ja Morgan Freeman.

Eastwood on vaimonsa menettänyt perheellinen mies, jonka ruudinkatkuisesta menneisyydestä löytyy ennemmän kuolleita miehiä, naisia ja lapsia kuin sankari tahtoisi muistaa. Vuosien hiljaiselon jälkeen mies ajautuu vielä eläkepäivillään mukaan hankkeeseen, jonka päämääränä on kostaa ilotyttöjä viillelleille farmareille verisesti ja nostaa näistä luvattu tuhannen dollarin palkkio. Eastwood osti elokuvan käsikirjoituksen itselleen jo vuosia sitten, mutta halusi odottaa kunnes oli mielestään kyllin vanha pääosaan. Odotus kannatti, sillä lopputuloksena oli – ajoittaisia suvantovaiheita lukuunottamatta – älykäs ja sympaattinenkin western, jossa aseet puhuvat vasta ihmisten jälkeen. (IJ)

BD-versiota on mielenkiintoista verrata taannoiseen kahden levyn DVD-erikoisjulkaisuun. Siinä missä vanhempi versio miellyttää samettisella ja luonnonvaloa muistuttavalla pehmeällä kuvallaan, BD on puolestaan kirkas, valoisa ja äärimmäisen tarkka. Lopulta voi jopa pitää makuasiana, kumpi miellyttää enemmän. Toki BD on parempi valinta useimpien mielestä. Laadukas ääniraita on perus- DD5.1, joten kompressoimatonta PCM-raitaa saadaan vielä odottaa.

Ekstrat vastaavat aiempaa laitosta. Eastwoodin elämänkerturi Richard Schickelin kommenttiraita on näkemyksellinen, vaikka usein hiljaiseksi heittäytyvän ohjaajan omaa ääntä olisi kuunnellut mieluummin. Lisäksi mukana on neljä dokumenttia, joiden yhteispituus on peräti 127 minuuttia. Viimeinen makupala on Maverick tv-sarjan jakso "Kaksintaistelu auringon laskiessa", suoraan Eastwoodin alku-uralta. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood Morgan Freeman Gene Hackman Richard Harris
Tarina: David Webb Peoples
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: Lennie Niehaus

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1992Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 98008EAN: 7321946108111

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään