DVD - Arvostelu

Commando – Director Edition DVD arvostelu kansi

Commando – Director Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Eversti John Matrix on kommando vailla vertaa. Juuri kun mies on vetäytymässä ns. ”eläkkeelle” onnistuu kostonhimoinen diktaattori kidnappaamaan tämän tyttären (Alyssa Milano, ”Siskoni on noita” tv-sarja). Lunnasvaatimukseksi Matrix pakotetaan lähtemään Etelä-Amerikkaan suorittamaan salamurhatehtävää tai tytär kuolee.

Muistan hyvin,kun näin tämän ensikertaa 80-luvulla VHS-kasetilta naapurin uusilla videoilla. Videolaki oli jo tuolloin näyttänyt ”saksensa” elokuvalle ja siistinyt pois rankimmat kohtaukset, mutta se oli silti niin kova ja huima kokemus nuorille pojille, että se jäi lähtemättömästi mieleen. Nyt 23 vuoden odotuksen jälkeen Commando nähdään vihdoin leikkaamattomana DVD:llä kahden levyn julkaisuna.

Ensimmäisellä levyllä nähdään alkuperäisen teatteriversio ja kuullaan ohjaajan kommenttiraita. Toisella levyllä on 36 sek. pidempi ohjaajanversio dokumentteineen, sekä ohjaajan kommenttiraitoineen. Sinänsä ohjaajanversio ei tuo elokuvaan juonellisesti mitään uutta ja merkittävää, mutta lopun työkaluvajakohtaus on selvästi eheämpi ja rankempi kuin alkuperäisessä teatteriversiossa. Juoni ei ole kovinkaan kummoinen, mutta camp-henkeä löytyy sitäkin enemmän. Mainioita one liner –vitsejä viljelläänkin oikein urakalla koko elokuvan ajan puhtaasti machohilun hengessä, niin että vesi lentää silmistä. Tämä jos mikään on tehty niin syvällä kieli poskessa kuin vain voidaan. Todellinen ”äijäelokuva” joka ei vaadi sen kummempaa järkeilyä, vaan paljon hyvää seuraa ja popkornia. Tärkeintä on kuitenkin se, että tätä ei saa ottaa liian vakavasti, vaan pidetään hauskaa siellä kotisohvalla!

Molemmissa versioissa on keskivertoa parempi kuva, jossa on rakeisuutta ja kohinaa havaittavissa. Värit ovat myös kirkkaat, miellyttävät ja selkeät. Teatteriversiosta löytyy vain DD Surround 2.0-ääniraita joka toimii kohtuullisesti. Ohjaajanversiossa on uudelleen miksattu DD5.1-ääniraita, joka toimii hieman paremmin, vaikkakin toistaa pääasiassa ääntä etukanavista ja dialogia keskikanavasta. Taisteluiden lomaan 5.1-ääniraita tuo paremmin tilantuntua surround-kanaviin, lähinnä räjähdysten ja luotien viuhunnan osalta. Ekstroissa nähdään 22 min. dokumentit, kolme poistettua kohtausta, neljä kuvagalleriaa ja ohjaajan kommenttiraidat (DD2.0), jotka löytyvät molemmilta levyilta. Kaikki bonusmateriaalit on tekstitetty suomeksi. Muuten tämä on lähes samanlainen kuin R1-julkaisu, mutta jaettuna kahdelle eri levylle. (TK)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mark L. Lester
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Alyssa Milano Bill Duke Rae Dawn Chong
Tarina: Jeph Loeb Matthew Weisman Steven E. de Souza
Kuvaus: Matthew F. Leonetti
Musiikki: James Horner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1985Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 93223EAN: 6438044165951

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään