Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Big Hero 6

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Fransokyohon, San Franciscolta ja Tokiolta vaikutteita saaneeseen kaupunkiin, sijoittuva Disney-seikkailu kertoo vanhempansa menettäneestä nuoresta miehestä, joka joutuu valitsemaan laittomien pienosirobottitaistelujen ja tieteisopinahjon välillä.

Vaikka elokuva perustuu samannimiseen Marvel-yhtiön sarjakuvaan, sen lähtökohta tiettävästi poikkeaa siitä. Pohjimmiltaan tarina on supersankari-lajityypin parodia. Se on animaation voima. Teema kulminoituu Stan Leen muotokuvaan kartanon seinällä.

Luvassa on nyt juonipaljastus: Big Hero 6:n tärkein anti on se, ettei siinä lopulta ole hyviä tai pahoja, ei sankareita eikä konnia. Tämän katsoja kuitenkin tajuaa vasta lopussa.

Elokuvan nimi tulee nuorista tutkijoista, jotka alkavat hyödyntää taitojaan supersankareina. Yksi heistä ei ole ihminen, vaan hoitoalan robotti Baymax.

Räiskettä ja räminää riittää, mutta silti tämä on pohjimmiltaan pehmotarina. Toivottavasti tämä on suunta Yhdysvaltain viihdeteollisuudessa, joka on nojannut väkivaltaan ja (siitä johtuvaan) sentimentaalisuuteen jo toista sataa vuotta.

Tuota jälkimmäistä on jonkin verran tässäkin, mutta silmien sulkeminen muutamaksi sekunniksi auttaa asiaa. Tämähän oli taktiikkana pikkupojilla aikoinaan vastaavien ja hieman toisenlaistenkin kohtausten aikana.

Big Hero 6 voitti parhaan pitkän animaation Oscarin.

Laadukas kuva ja ääniraita. Lyhytelokuvat Kestit (2014, 6 nin.), joka voitti parhaan lyhytanimaation Oscasrin, Mickey Mouse in Tokyo Go (4 min), 22 min. dokumentit, poistettuja kohtauksia kommentein (13 min.) ja tiiseri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Don Hall Chris Williams
Tarina: Jordan Roberts Robert L. Baird Daniel Gerson
Musiikki: Henry Jackman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 8717418450366

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään