Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

War of the Worlds

Maailmojen sota 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Steven Spielbergin tulkinta H. G. Wellsin klassikosta uudistaa näpsäkästi kuvastoa, mutta etenee niin kohmeessa, että dramaattisimmastakaan selviytymistaistelun vaiheesta on vaikea innostua. Visuaalit ovat mielenkiintoisia, mutta mekaaninen rymistely jättää ikävä kyllä väljähtyneen popcornin maun jälkeensä.

Tieteisjännärit ja kaikenkarvaiset katastrofielokuvat ovat yleensä viihdyttäviä pahvisista hahmoistaan huolimatta. Tässä puolinössö perheen isä (Tom Cruise), kapinoiva teinipoika ja ainoana järjen äänenä toimiva pikkutyttö (Dakota Fanning) kuitenkin ylittävät rajan funktionaalisista pahviukoista rasittavan kliseisiin karrikatyyreihin, joiden liimaukset pullistelevat liiallisen kunnianhimon myötä. Herneenkokoisilla muskeleilla ei kannattaisi uhitella.

Aiemman DVD:n tavoin kuva on erittäin rakeinen ja HD-kuvaksi myös huomattavan pehmeä. Kyse on toki taiteellisesta valinnasta, eikä levyn heikkoudesta, mutta teräväpiirtokuva tuo käytännössä hyvin vähän lisää aiempaan kokemukseen. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita sitä vastoin soi aggressiivisemmin kuin edeltäjänsä ja erityisesti salamat ja scifi-aseet kärventävät kotiteatteria asiallisesti.

Ekstrojen parhaimmistoa edustavat kattava tuotantopäiväkirja (92 min.), teaseri (HD) ja sarja koosteita alkuperäiselokuvan muistelusta (8 min.), Wellsin elämästä (7 min.) ja musiikin säveltämisestä (12 min.). Lisäksi mukana on kuvagalleria ja koosteet tarinan päivittämisestä (8 min.), esivisualisointiprosessista (8 min.), hahmoista (13 min.), tripodien suunnitelusta (14 min.) ja ei oikein mistään (3 min.). Kaikki esktrat on tekstitetty suomeksi, mutta vain teaseri esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Tom Cruise Dakota Fanning Miranda Otto Tim Robbins
Tarina: Josh Friedman David Koepp H.G. Wells
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 200676EAN: 7332431995727

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään