Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Kirjavaras

The Book Thief 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Virkistävän omintakeinen draama nuoresta saksalaistytöstä (Sophie Nélisse), joka joutuu muuttamaan kasvattikotiin vieraalla paikkakunnalla toisen maailmansodan alla - aikana, jolloin natsipuolue jakoi maata kannattajiin, vastustajiin ja uhreihin.

Elämä uudessa oudossa paikassa on tytölle jännä paikka, mutta vähitellen arki alkaa hymyillä kun uudet adoptiovanhemmat osoittautuvat sydämellisiksi ihmisiksi. Erityisen suuri vaikutus tyttöön on lupsakan kannustavalla adoptioisällä (hieman Dumbledoremaisen roolin vetävä Geoffrey Rush), joka tuntuu heti olevan tämän kanssa oikealla aallonpituudella, mutta myös ensialkuun kylmä äiti (Emily Watson) lämpenee uudelle tyttärelleen sota-ajan vastoinkäymisten keskellä. Jo itsessään haastavasta elämäntilanteesta uhkaa kuitenkin tulla mahdoton kun perhe antaa piilopaikan natsien taka-ajamalle juutalaispojalle.

Australialaissyntyisen Markus Zusakin samannimiseen kirjaan pohjautuva elokuva on omalaatuisen kaunis ja sadunomainen pala elämää vaikeissa oloissa. Tapahtumien kulkuun mahtuu paljon menetystä ja koettelemusta, mutta synkistely pysyy aina kiehtovasti etäällä - tai vähintään rivien välissä. Kirjan innoituksena ovat toimineet Zusakin omien vanhempien tarinat lapsuudesta Saksassa ja Itävallassa, ja osin tuntuukin, että elokuvan tarina on suodatettu lasten korville sopivaksi, mutta tämä ei kuitenkaan ole johtanut millään tavoin lapselliseen tulkintaan. Loppuratkaisukin on suorastaan hurja, mutta sitä on myös viikatemiehen käyttö kertojana.

Erinomainen kuva ja hyvä hillitty ääniraita. Natsisaksan kotirintaman miljöötä luodaan vähäeleisen onnistuneesti, eikä mukanaelämisen illuusiota riko mikään. Ekstroissa making of -koosteita (31 min.), poistettuja kohtauksia (7 min.) ja traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brian Percival
Pääosissa: Sophie Nelisse Geoffrey Rush Emily Watson
Tarina: Michael Petroni Markus Zusak
Kuvaus: Florian Ballhaus
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112707217

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään