Kino - Arvostelu

Laplace's Demon

Syksyn Night Visions esittelee jälleen mielenkiintoisen otannan sivukujien hämyisten ja nuhjuisten teattereiden tarjonnasta maapallon laidoilta. Pidennetyn viikonlopun ajaksi valtavirran sekaan Kaisaniemen Kinopalatsin penkkiriveille istahtaa tummiin pukeutunut juhlakansa.

Italialainen Laplace's Demon on kiehtova pudotuspeli. Se on sosiologian, gotiikan, matematiikan, H.P. Lovecraftin, H.G. Wellsin, perinteisen italo-kauhun ja Hammer Horrorin hulppea sommitelma. Selkeät esikuvat eivät johda plagiaattisyytöksiin vaan synnyttävät rohkean uniikin kauhun näytelmän. Mustavalkoinen, räväkin kontrastein käsitelty digikuva on taloudellinen ratkaisu. Nostalgiapaavojen haaveilu keskeytyy toteutuksen huikaistessa muilla sektoreilla. Tietokoneilla synnytetään absurdi visuaalinen maisema.

Sosiologisesta pohjastaan huolimatta Laplace's Demon ei ole kiinnostunut kysymyksistä "mikä?" tai "kuka?" tai "miksi?". Giordano Giulivi pohtii eloonjäämistaistelussaan tieteen merkitystä ihmiselon kokonaispaletissa. Hillitysti etenevä jännitys pysyttelee silmien ja mekaniikan tasoilla. Elokuvallinen shakkipeli toimii ilman graafisia painotuksia. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Giordano Giulivi
Pääosissa: Giordano Giulivi Silvano Bertolin Ferdinando D’Urbano Charlotta Mazzoncini Simone Moscato
Tarina: Giordano Giulivi Silvano Bertolin Ferdinando D’Urbano Duccio Giulivi
Musiikki: Duccio Giulivi

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija:  
  
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään