DVD - Arvostelu

Layer Cake - diilerin käsikirja - Special Edition DVD arvostelu kansi

Layer Cake - diilerin käsikirja - Special Edition

Layer Cake 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Uuden James Bondin, Daniel Craigin, tähdittämä maanläheinen ja näennäisen fiksu rikosjännäri diileristä, joka vielä varhaiseläkkeen kynnyksellä joutuu mukaan elämänsä soppaan. Päälinjoiltaan sangen epäomaperäisestä tarinasta huolimatta tämä brittielokuva onnistuu tarjoilemaan viihdyttävän annoksen omalaatuisia hahmoja ja huvittavia pikkutilanteita. Tarina etenee sulavasti aivan loppumetreille asti, mutta varsinaisen ratkaisun ylinerokkaat shakkisiirrot eivät ikävä kyllä kestä analyyttistä tarkastelua.

Tämän pohjalta oli mielenkiintoista nähdä kuinka gangsterin ahavoituneet kasvot omistava Craig tuli menestymään 007:n smokissa – parhaimmillaan vaikutus olikin elokuvasarjaa elävöittävä ja kenties hieman Timothy Daltonmaisesti raadollistava . Toisin kuin kannessa virheellisesti väitetään ei Matthew Vaughn ole ohjannut elokuvia ”Puuta, heinää ja muutama vesiperä” ja ”Snatch – hävyttömät”, vaan ollut näissä mukana tuottajan roolissa – itse asiassa tämä on miehen esikoisohjaus.

Havaittavan pehmeä kuva on ajoittain jopa häiritsevässä utuinen - etenkin alun ruokakauppakohtauksessa jälki on suorastaan masentavaa. Muutoin jälki on tarkoituksellisen kolkkoa väritoistoa myöten hyvää keskitasoa, eikä roskaakaan esiinny kohtuuttomasti. Ääniraita on kauttaaltaan teknisesti ongelmaton. Takakanaviin on ajettu yllättävän voimakkaasti tavaraa, ennen kaikkea musiikkia, miellyttävin tuloksin.

Tekstittämättömissä ekstroissa ohjaajan sekä käsikirjoittaja J.J. Connolyn rauhallinen ja informatiivinen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (22 min.), making of (6 min.), posterigalleria ja tervetulleena erikoisuutena ohjaajan videoitu kyselytunti (29 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matthew Vaughn
Pääosissa: Daniel Craig Colin Meaney Kenneth Cranham George Harris Jamie Foreman Sienna Miller Michael Gambon
Tarina: J.J. Connolly
Kuvaus: Ben Davis
Musiikki: Ilan Eshkeri Lisa Gerrard

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 200675EAN: 5050582342987

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään