DVD - Arvostelu

Likainen Harry – kahden levyn erikoisjulkaisu DVD arvostelu kansi

Likainen Harry – kahden levyn erikoisjulkaisu

Dirty Harry 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Likainen Harry joutui keskelle kovaa 1970-luvun alun yhteiskuntakeskustelua. Liberaalit haukkuivat lakia omin päin lukevan etsivän uusfasistiksi, mutta suuri yleisö saattoi tuntea toki toisin. Jossain vaiheessa saattaa olla, että venytetyn pinna ei riitä, kun yhteiskunnan turvaverkko kärsii perin suurista aukoista.

Nykykatsannosta liberaalit olivat hieman väärässä. Don Siegelin tarkoitus oli kuvata väkivallan nurjaa puolta, jossa raja-aidat häipyvät. Elokuva on ehdottomasti väkivallan vastainen. Harry on uhri siinä missä psykopaatin palkkamurhaajan (hurja Andy Robinson) kaltoinkohdellut kansalaisetkin. Avainkohtaukseksi voi nyt nostaa sen, kun Harry vierailee haavoittuneen kollegansa tykönä: Harry tuntuu helpottuneelta kuultuaan tämän jättävän poliisin työn.

Elokuva on kestänut hyvin aikaa, kun ottaa huomioon, kuinka usein tämä on tullut televisiosta ja julkaistu uusina videoversioina. Dialogi kirjoitettiin niin tiukasti, että monista tokaisuista on tullut osa populaarikulttuurin pysyvää sanastoa. Ja aina nämä haluaa kuulla ja nähdä uudestaan muutaman vuoden välein. Mistä muusta toimintaelokuvasta voi sanoa näin?

Uusi masterointi on onnistunut erinomaisesti. 1990-luvun lopun DVD-versio jää vääjäämättä suttuiseksi rinnalla tarkasteltuna. Aikoinaan sitä tosin pidettiin kuvaltaan erinomaisena. Vaatimustaso tosiaankin muuttuu kymmenessä vuodessa! Ääniraita soi hieman aiempaa napakammin. Ekstroissa kommenttiraita, yli 200 minuuttia dokumentteja, 27 min. haastatteluja ja sarjan trailerit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Don Siegel
Pääosissa: Clint Eastwood Andy Robinson Harry Guardino Reni Dantoni
Tarina: Harry Julian Fink Rita M. Fink Dean Riesner John Milius Jo Heims
Kuvaus: Bruce Surtees
Musiikki: Lalo Schifrin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1971Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 80387EAN: 7321946148278

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään