Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Tri. Outolempi, eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Dr. Strangelove Or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Omista ruumiinnesteistään huolestunut impotentti jenkkikenraali päättää oma-aloitteisesti puhdistaa maansa kommunisteista käynnistämällä ydinsodan Neuvostoliiton kanssa. Ylempi sotilasjohto ei kykene perumaan käynnistettyjä tapahtumia, joten ainoa ratkaisu tuntuu olevan täysimittainen sitoutuminen venäläiseen rulettiin.

Stanley Kubrickin luotsaama, lukemattomia kertoja imitoitu nerokas mustakomedia tarjoilee ajatuksia herättelevän tarinan uskomattomien henkilöhahmojen ja inspiroituneen dialogin kautta. Syystäkin tätä klassikoksi nimitetään.

Hallittu mustavalkokuva on vaihtelevasta rakeisuudestaan huolimatta miellyttävän levollinen ja ratkaisevasti yksityiskohtaisempi kuin aiemmat DVD-julkaisut. Pieni rakeisuus kuuluu toki miltei asiaan, eikä printtivirheitäkään juuri esiinny. Tuliterän HD-elokuvan kanssa jälki ei aivan kilpaile, mutta lähtökohdat huomioiden jälki ansaitsee hyvinkin kiitettävän arvosanan. Äänipuolella mukana on sekä alkuperäinen Dolby Digital mono-raita, että uusi häviötön Dolby TrueHD 5.1 -raita. Uusi TrueHD-ääniraita avartaa hillitysti äänimaailmaa keskikauttimen ulkopuolelle, vaikka pysytteleekin yhä pääosin etusektorilla.

Ekstrojen keskeisintä antia edustaa upean kattava ja rehellinen dokumentti elokuvan synnystä (46 min.) sekä mielenkiintoinen haastatteluista koostettu dokumentti kylmästä sodasta (30 min.). Lisäksi mukana on triviaa ja haastattelupätkiä tarjoileva kuva-kuvassa-toiminto, pidennetty Robert McNamaran haastattelu (24 min.), mainostarkoituksiin tehtyjä haastattelupätkiä (7 min.) ja koosteet Peter Sellersistä (18 min.) ja Stanley Kubrickista (14 min.). Harmillisesti elokuvan kuuluisia trailereita tai tv-spotteja ei ole päätynyt mukaan. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Peter Sellers George C. Scott
Tarina: Stanley Kubrick Terry Southern Peter George
Kuvaus: Gilbert Taylor
Musiikki: Laurie Johnson

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1963Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.66*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 68818EAN: 5051160248271

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään