Kino - Arvostelu

Oblivion

Tom Cruise on postapokalyptisen maapallon talkkari, jonka tehtävänä on pitää pumput pyörimässä muiden lajitovereidensa jo kipittäessä kohti Saturnuksen kuuta. Pilvien yläpuolisessa lasilinnassaan majaileva huoltomies kiertää autioituneita mantuja huoltamassa hajonneita luotaimia, mutta miehen unissa kytee epäilys hänelle syötetyn maailmankatsomuksen säröistä.

Cruisen vakaalla kädellä vetämä scifi-pläjäys typistyy lopulta kasaksi ylipitkiä suvantoja, itseriittoista räsikintää ja tietokoneiden näytönsäästäjinä omimmillaan olevia postapokalyptisia maisemakuvia - joita tosin säestetään perin osuvasti Vangeliksen musiikkia muistuttavalla ääniraidalla. Muut hahmot lisäävät tähän keitokseen vain vähän, vaikka Morgan Freeman piipahtaa mukana morpheuksena ja Olga Kurylenko on sovitettu avaimeksi mysteeriin.

Puoliväliin asti meno maistuu, mutta sitten käsikirjoittaja vetää ammeesta tulpan irti ja ilmava oopera muuttuu sekundascifiksi, josta on tunnistettavissa Wall-e:n, Matrixin, Avaruusseikkailu 2001:n ja lukemattoman muun tulevaisuuden luotaajan vaikutteita. Tämä rappio on harmi, sillä ensimmäinen tunti on varsin koukuttavaa toismaallista ooperaa, jossa yksinäinen korpisoturi kolkuttelee hänelle syötetyn pajunköyden rajoja maukkaasti ja verrattain uskottavasti.

Audiovisuaalisesti energinen elokuva kaipaisi trimmausta kestoonsa ja ehkäpä jonkun scifin maestron sormea suoraviivaisen käsikirjoituksensa ehostamiseen. Palaset ovat sinällään hyviä, kuten unikapselin törmäyksen ympärille rakennettu kohtaus osoittaa, mutta kokonaisuus jää purukumin tasolle. Elokuva perustuu ohjaajan omaan toistaiseksi ilmeisesti julkaisemattomaan sarjakuvaan. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joseph Kosinski
Pääosissa: Tom Cruise Morgan Freeman Olga Kurylenko Nikolaj Coster-Waldau Andrea Riseborough Melissa Leo Zoe Bell
Tarina: Joseph Kosinski Karl Gajdusek Michael Arndt Arvid Nelson
Kuvaus: Claudio Miranda
Musiikki: Anthony Gonzalez M83 Joseph Trapanese

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: Paramount 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään