Kino - Arvostelu

The Greatest Showman

Taustalla pauhaavat melodianpätkät toistuvat kyllästymiseen asti. Eipä silti, ne kuulostavat alkujaankin tutuilta. Toistossa on voimaa. Musikaaliosuudet pohjaavat muutamaan tarttuvaan vokaalihyppyyn, vahvasti modernista popmusiikista lainattuun. Tuoreen soittolistaradiopopin yhdistäminen historialliseen elokuvakerrontaan tuntuu väkinäiseltä. Ratkaisu on kuitenkin perusteltu, lähes pakon sanelema. Totuuden nimissä La La Land -menestyssäveltäjäkaksikko Benj Pasek-Justin Paul on tylsyttänyt hittikynänsä edellisvuoden bestselleriin.

Viihteen kaupallistamisen esi-isä P.T. Barnum piirtyy käsikirjoituksessa aavistuksen todellisuutta värittäen. Se olkoon viihde-elokuvan etuoikeus. Barnum hyväksyisi valinnan. The Greatest Showman jatkaa Hollywoodin menestysmusikaaliperinnettä kunnialla. Sekä koreografian että lavastusratkaisuiden puolilla elokuva pitää pintansa. Visuaaliruoka ei valitettavasti riitä korvaamaan tarinan vastenmielisen alleviivaavaa inhimillisyyden tematiikkaa. Hugh Jackmanin ja Michelle Williamsin välillä eivät romantiikan kipinät säkenöi. Keskinäinen kemia on poikkeuksellisen ontuva.

Viihdeteollisuuden syntytarina friikkisirkuksen kautta on rakennettu tunteellisesti taitaen. Sentimentaalisuudellakin rajansa. Taiteen ja viihteen eroavaisuudet, nämä kriitikoiden ja koko kansan erimielisyydet tehdään harvinaisen selviksi. Ymmärretty. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Gracey
Pääosissa: Hugh Jackman Zac Efron Michelle Williams Rebecca Ferguson Zendaya
Tarina: Jenny Bicks Bill Condon Jenny Bicks
Kuvaus: Seamus McGarvey
Musiikki: John Debney Joseph Trapanese

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: 20th Century Fox 
  
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (20th Century Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään