Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Red sonja

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Upean kankeilla näyttelijäsuorituksilla ja lapsekkaalla dialogilla ryyditetty satuseikkailu hurjasta miekkanaisesta (tanskalaisamatsoni Brigitte Nielsen), joka oikoo maailmansa vääryyksiä yksi kerrallaan. Arnold Schwarzenegger seuraa perässä suojelusenkelinä, mutta tässä miehisen feministisessä miekka ja mystiikka -rymistelyssä hänelle on varattu vain statistin vakanssi.

Tajunnanvirtana etenevä tarina on klassista fantasiahuttua hirviöineen, talismanneineen ja loitsuineen, ja töksähtelevä dialogi sekin kuin suoraan lasten leikeistä napattua. Hahmot pohjautuvat Conan-elokuvien tapaan kirjailija Robert E. Howardin mielikuvitukseen ja komean teatraalisista lavasteista vastaa Fellinin ja Pasolinin kanssakin töitä tehnyt Danilo Donati. Kokonaisuus onkin hilpeän lapsenmielinen - joskaan ei välttämättä lapsiystävällinen - yhdistelmä yhtäältä amatöörimäistä improvisointia ja hurjaa panostusta estetiikkaan. Lippuluukulla tämä floppasi rankasti.

Kiitettävän vakaa ja jäsentynyt kuvaa ei aina aivan täysin pidä kuosiaan kameran liikkeissä ja jokunen otos jää pehmeähköksi. Aiempien DVD-julkaisujen jälkeen jälki on kuitenkin suorastaan upeaa katsottavaa. Legendaarisen Ennio Morriconen mahtipontinen musiikkiraita antaa tapahtumille elämää suuremmat mittapuut. Subbari saa silti uinua ja tehosteet kuulostavat dialogin lailla kireältä. Jos hieman saivarrellaan niin alkukohtauksessa kiljahdukset ja voihkinta kuuluu "kaivosta" turhan voimakkaasti verrattuna siihen pitkään kaikuun joka kuului kun naiset tippuivat kaivoon.

Ekstroissa muilta Arska-julkaisuilta tuttu dokkari miehestä itsestään (16 min.), asiallinen minikooste elokuvan tekemisestä (12 min.), traileri ja suppeat kuvan ja äänen säätötestit. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Fleischer
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Brigitte Nielsen Sandahl Bergman
Tarina: George MacDonald Fraser Clive Exton
Kuvaus: Giuseppe Rotunno
Musiikki: Ennio Morricone

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1985Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 00794EAN: 5050582767575

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään