Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Revolutionary Road

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Richard Yatesin vuonna 1961 julkaistuun samannimiseen esikoisromaaniin perustuva draama palauttaa 10 vuotta sitten Titanicissa elämää suurempaa rakkaustarinaa luodanneet Leonardo DiCaprion ja Kate Winsletin yhteen. Sävyero elokuvien välillä ei voisi olla suurempi, sillä nyt keskiössä on idealistisen nuorenparin sijaan aviopari, josta näennäisen onnellinen keskiluokkainen elämä kiristää otettaan. 1950-luvun lähiöelämään sijoittuva elokuva on ennenkaikkea tutkielma elämän odotusten ja arjen tukahduttavien kaavojen yhteentörmäyksestä – uskalluksesta tehdä elämästä omanlaisensa ja pelosta heittäytyä unelmien vietäväksi.

Iloista katsottavaa elokuva ei ole, sillä vaikka suoranaiseen fyysiseen väkivaltaan ei ajauduta, on henkinen ahdistus ja hiljaa pinnan alla kytevä epätoivo miltei ylitsevuotavaa. Tarinan aiheuttamat vatsanväänteet kouraisevat syvältä, siksi aidosta ja hiotun epätavanomaisesta kertomuksesta on kyse.

Komea, elegantin puhdas ja värikylläinen kuva voisi olla hivenen yksityiskohtaisempi toistoltaan, mutta pehmeäksi tätä ei tarvitse väittää. Yksinkertaisen kaunis ja selkeä ääniraita muistuttaa American Beautya, joka on muutoinkin läheinen vertailukohta. Ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittajan tiivis kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein (25 min.), making of (29 min.), erinomainen dokumentti Yatesistä (26 min.) ja traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa, ja kommentiraitaa lukuunottamatta myös suomeksi tekstitettyinä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sam Mendes
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Kate Winslet Michael Shannon Kathryn Hahn David Harbour Kathy Bates
Tarina: Justin Haythe Richard Yates
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Thomas Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 208349EAN: 7332431994454

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään