Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Nico - Above the Law

Above the Law 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tästä se alkoi. Steven Seagalin elokuvadebyytti siirsi mustan vyön Aikido-mestarin Japanin vuosien ja henkivartijahommien jälkeen valkokankaalle Stallonen, Norrisin ja Schwarzeneggerin rinnalle - kirvoittaen jopa kriitikoilta kilttejä sanoja. Kieltämättä Seagal tekeekin tässä uransa ilmeikkäimmän suorituksen toiminnan miehenä, jolle myös perhe-elämällä on merkitystä. Miehen uralla ulosanti on tämän elokuvan tai viimeistään elokuvien "Out for Justice" ja "Hard to Kill" jälkeen supistunut nopeasti tavaramerkinomaisten ydinelkeiden ympärille. Tässä mies tuntuu vielä vakavastiotettavalta näyttelijältä.

Elokuvassa Seagal on takatukkainen langan laiha ja hieman kaljuuntuva luihu, joka on olemuksestaan huolimatta hyvisten puolella. Mies on amerikanitalialainen taistelulajimestari, vietnamin veteraani, ex-CIA-agentti ja nykyinen chicagolaispoliiisi. Isojen poikien huumekaupasta on kyse, mutta italialaisittain myös perheellä on oma vahva sijansa. Perusjuoni on pitkälti genren peruskuraa, mutta mukaan mahtuu yllättävän paljon monenmoisia sivurönsyjä ristiäisistä laittomien maahanmuuttajien piilottelemiseen.

Vakavailmeinen elokuva välttää lähes kaikki Seagalin myöhempien vuosien tavaramerkit, eikä hilpeitä mokiakaan kuulu kattaukseen. Geneerinen soppa käy näiden puutteessa lopulta pitkäveteiseksi, mutta ainakin annos on täyttävä. Jokaisen Seagal-fanin tulee tämä nähdä, mutta miehen tiukimmasta tai hauskimmasta elokuvasta ei ole kyse.

Yllättävän hyvä kuva on vakaa ja kiitettävän tarkka. Väritoisto on ehkä hieman kylmä, mutta ihosävyjään myöten luonnollinen. Filmin rakeisuus on nähtävissä muutamaan otteeseen, mutta tästä ei ole häiriöksi asti. Siisti onglmaton ja musiikkiraidaltaan tyypillinen aikansa tuote. Häviötön Dolby TrueHD pitää yllättäen muistaa valita erikseen muutoin käyntiin lähtee vanhan mallinen Dolby Digital. Ekstroissa traileri. Brittijulkaisu, tekstitys mm. englanniksi ja ruotsiksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andrew Davis
Pääosissa: Steven Seagal Pam Grier Sharon Stone Daniel Faraldo Henry Silva
Tarina: Steven Pressfield Ronald Shusett Andrew Davis Steven Seagal
Kuvaus: Robert Steadman
Musiikki: David Frank

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1988Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051892005326

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään