Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Knightriders

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

”Camelot on mielentila”. Zombie-elokuvistaan tunnetun George A. Romeron syrjähypyssä aivan toiseen lajityyppiin on moneksi: se on kulttielokuva, floppi tai filosofinen allegoria. Katsoja saa päättää toki aina, mutta tällä kertaa lopputulokseen vaikuttaa jo oma mielentilakin.

Lajityypinkin voi valita mieleisekseen. Onko tämä ritari-, prätkä, hippi-, toiminta- vai draamaelokuva?

Vielä 1970-luvulla tivolit ja muut kiertävät showt olivat suosittuja surmanajajineen ja kummajaisineen. Kuningas Billy (Ed Harris läpimurtoroolissaan) johtaa kiertävää seuruetta, joka pyrkii elämään arthuriaanisten periaatteiden mukaisesti. He pukevat ritarinhaarniskat ylleen ja karauttavat turnajaisiin. Heposet ovat muuttuneet moottoripyöriksi.

Billy on fiksoitunut Arthurin tarinoihin sairaallioisesti, mutta sympaattisesti. Morgan (tehosteistaan paremmin tunnettu Tom Savini) haluaisi uhrata eetoksen ja aatteen rahan vallalle. Hahmot ovat sympaattisia, filosofia mukavan lapsenomaista ja elokuva hyvin pitkä.

Kuva näyttää perin tarkalta ja pakkaamaton PCM-ääniraita soi puhtaasti. DVD-versio on omalla levyllään. Sen ilmiasu onkin sitten huomattavasti pehmeämpi ja rakeisempi. Ekstroissa 36-sivuinen kirjanen, kommenttiraita, tv-mainoksia, traileri ja 43 min. dokumentit. Brittilaitos. Ei suomenkielistä tekstitystä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George A. Romero
Pääosissa: Ed Harris Tom Savini Patricia Tallman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1981Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: ArrowKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: PCM Mono
  EAN: 5027035009476

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Arrow) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään