DVD - Arvostelu

The Last Stand DVD arvostelu kansi

The Last Stand

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

“Pilaat siirtolaisten maineen”. Arnold Schwarzeneggerin heitettyä kuvernöörin vastuut ja palattua kotiinsa elokuvanteon pariin, ei aikalaiskritiikki tainnut olla kummoista, koska DVD-opas ei vaivautunut tätä edes katsomaan saati arvostelemaan. Joko toimintaelokuva on sen jälkeen parin vuoden aikana jähmettynyt niin uomiinsa tai sitten Schwarzeneggerille tehtiin vääryyttä, sillä sattumalta levyasemaan päätynyt elokuva tuntui jopa yllättävän hyvältä, hauskalta ja myös väkivaltaiselta.

Huumorin yhdistäminen roiskuvaan aivomassaan ei ole aivan kaikkien käsitys viihteestä, mutta itäisillä mailla ja 1960-1970-lukujen Italiassa tällainen viritys onnistui. Ohjaaja on kotoisin Etelä-Koreasta, mutta aasialaisten vaikutteiden lisäksi oppia on otettu spagetti-länkkäreistä, autofetisisteille suunnatuista vauhtirainoista ja meksikolaisesta kulttuurista.

Tämä on oikeastaan vankikarkurielokuva, joka ei tyydy FBI-draamaan, vaan alustana on vanha kunnon lännenelokuva. Hiljaiseloa elävä sheriffi joutuu haalimaan kaiken mahdollisen avun ylivoimaista vihollista vastaan.

Mieleen tulee jopa Hergén Tintti-sarjakuva Lento 714, jossa pääkonnan Rastapopoulos pukeutui naurettaviin lännenmiehen kuteisiin. Peter Stormare jopa kantaa gunslinger-vyöllään sisällissodan aikaista Navy Coltia.

Käsikirjoitus joustaa mukavasti, eikä katsoja joudu nikottelemaan tyypillisten jenkkielokuvien sentimentaalisuuksien saati väkisin ympätyn romantiikan takia. Autojen romutuskin toteutetaan yllättävän luovasti.

Näyttelijäkaarti on paperilla korkeatasoinen, mutta ennen kaikkea kaikki suoriutuvat osistaan hyvin. Johnnyn Knoxville taitaa ottaa uransa parhaan näyttelijävastuun.

Tämäkään ei tosin riitä, vaan mukana on myös vahvoissa rooleissa tuhannen hevosvoiman Corvetten erikois-ZR1 ja puolet kesympi Camaro SS.

Kääntäjä ei ole ollut lajityyppien sanastosta aivan perillä, kun pistää Vickers-konekiväärin natsiaseeksi. Natsintappaja tietenkin. Vaikka taisi olla enemmänkin ensimmäisen maailmansodan aseistusta.

Laadukas kuva ja kaksi tomeraa ääniraitaa eivät pane kaipailemaan BD-versiota, joten tämäkin puoli on kunnossa. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kim Jee-Woon
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Forest Whittaker Eduardo Noriega Johnny Knoxville Luis Guzman Peter Stormare Genesis Rodriguez
Tarina: Andrew Knauer
Kuvaus: Ji-yong Kim
Musiikki: Mowg

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6420291114615

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään