DVD - Arvostelu

The Lord of the Rings: The Return of the King - Special Extended DVD Edition DVD arvostelu kansi

The Lord of the Rings: The Return of the King - Special Extended DVD Edition

Taru Sormusten herrasta: Kuninkaan paluu 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

"Sauron on ollut minulle aina pienoinen ongelma", ohjaaja Peter Jackson sanoo. Kirjassa pahuuden epämääräisyys oli vain etu, mutta visuaalinen taide on toinen juttu.

Hyvä lopetus tämä silti on, mutta ei oikeastaan extended -paketin 48 minuuttia pidennetyn version ansiosta. Tällä kertaa lisäykset eivät ole kovin merkittäviä.

Sarumanin loppu ei kunnioita alkuperäisteosta. Konnun puhdistusta ei kuvata. Toisaalta kolmososaa on muutenkin irvailtu turhan monen lopetuksen elokuvaksi.

Onneksi ohjaaja päätti jättää käyttämättä Sauronin ja Aragornin kaksintaistelun Mustalla portilla, koska se olisi pistänyt puritaanit lopullisesti kuohuksiin.

Hauska yksityiskohta: Sauronin suuna oli Asfalttisoturin hekolentäjä Bruce Spence. Hän ei päässyt ollenkaan mukaan teatteriversioon.

Uusi kohtauksia ovat mm. Sarumanin loppu, ryyppykisat, Denethor näkee harhanäyssä Boromirin, pääkallokylpy, Noitakuningas kohtaa Gandalfin, haamuarmeija hyökkää merirosvoalukseen, Gothmogin loppu, Aragorn parantaa Eowynin, Frodo ja Sam värvätään örkkiarmeijaan ja Sauronin suu esittää diplomatian taitojaan.

Kuvan laatu on liki virheetön kuten teatteriversiossakin. Kerran hienoista aliasoitumista ikkunankarmissa, eipä juuri muuta. DD5.1EX:n lisäksi mukana on entistäkin muhkeampi, aito 6.1-raitainen DTS-ES. Eroa ääniraitojen välillä ei ole kovin helppo huomata.

Neljällä levyllä. Mittavien dokumenttien alku panee jopa Tolkienin Kalevala-vaikutukset tietävän suomalaisen haukkomaan henkeään. Siksi paljon eeposta, Suomen kielioppia ja brittiläisittäin lausuttua suomea hehkutetaan. Tolkien loi Quenya-haltiakielen suomen pohjalta. Se ei kuulosta Aragornin suussa suomelta, koska se onkin sitä, miltä kalevalainen trokee kuulostaa anglosaksin korvaan. yhteensä noin 203 min. dokumentit. Neljä kommenttiraitaa, joilla esiintyy peräti 40 tuotantoon osallistunutta. Kaksi interaktiivista karttaa. Yhteensä yli 2000 kuvaa ja tuotantokuvagalleria.

Samaan aikaan julkaistiin myös Collector’s DVD Gift Set, joka sisälsi Minas Tirith-pienoismallin ja ylimääräisen konsertti-levyn.

(PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood Ian McKellen Viggo Mortensen
Tarina: J.R.R. Tolkien Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003-2004Kesto: 242 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään