Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Tourist

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Venetsiaan matkaava amerikkalaisturisti (Johnny Depp) lyöttäytyy yhteen junassa tapaamansa salaperäisen naisen (Angelina Jolie) kanssa ja pääsee elämänsä kiertoajelulle. Maan alle paennutta rakastaan tapaamaan tullut nainen tuo perässään Scotland Yardin etsivät ja myös kadottamiaan miljardeja peräävät mafioosot.

Englantilaisista periodidraamoistaan paremmin tunnettun Julian Fellowesin vetämä käsikirjoitusryhmä on onnistunut luomaan perinteikkäistä aineksista ilahduttavan vetreän toimintajännärin. Napakka, kekseliäs ja elegantin laskelmoidusti etenevä tarina lumoaa tuoreella otteella ja sulavalla liikkeellä - ja arvuuttelee siinä sivussa hyvin katsojalta myös sitä kuka lopulta on turisti ja kuka matkaopas.

Aina mielenkiintoisen Johnny Deppin läsnäolo tuo odotetusti hyvin lisäväriä miespääosaan, joka tällä kertaa on hauska sekoitus toheloa tavista ja määrätietoista toiminnan miestä. Deppin vakavailmeinen komiikka ja elokuvan huumori muutoinkin toimivat letkeästi ja jännitysmomenttia sotkematta.

Hieman samanhenkiseen Cruise/Diaz -sekoiluun "Knight and Day" verrattuna tämä on puhdasta kultaa, eivätkä tekijöiden esittämät vertailut Hitchcockin klassikoihinkaan ole täysin liioiteltuja.

Erinomainen kuva on sävykäs, vakaa ja erotteleva. Kamera peilaa ventsiaa maalta, mereltä ja ilmasta etsien tapahtumien taustaksi myös uusia näkökulmia tutusta kaupungista. Napakka ääniraita luo hyvin tunnelmaa ja selviää kaikista osa-alueista kunniakkaasti. Tavanomaista satumaisemmasta, pehmeämmin toiminnallisesta, mutta yhtälailla iskevästä musiikista vastaa James Newton Howard.

Ekstroissa hyvä puhelias ohjaajan kommenttiraita, nettipohjainen triviaraita, vaihtoehtoiset alkutekstit (2 min.), mokia (1 min.) ja asiapitoiset koosteet kuvauksista kanaaleilla (6 min.), kanaalitaka-ajosta (6 min.), gaalakohtauksen luomisesta (7 min.), glamourin tavoittelusta (9 min.) ja Venetsiasta (3 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Florian Henckel Von Donnersmarck
Pääosissa: Angelina Jolie Johnny Depp Paul Bettany Timothy Dalton Steven Berkoff Rufus Sewell Christian De Sica
Tarina: Florian Henckel Von Donnersmarck Christopher McQuarrie Julian Fellowes
Kuvaus: John Seale
Musiikki: James Newton Howard

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Angelina Jolie vie ja Johnny Depp ei vikise
Angelina Jolie vie ja Johnny Depp ei vikise
Ex-bondi Timothy Dalton on ylennetty 007:sta M:n rooliin, tai tarkemmin ottaen Scotland Yardin pomoksi
Ex-bondi Timothy Dalton on ylennetty 007:sta M:n rooliin, tai tarkemmin ottaen Scotland Yardin pomoksi

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 251234EAN: 5051160282671

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään