Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Extended Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Jokin raja on Peter Jacksoninkin haukkumisessa, jouduin sanoman tyttärelleni. Hobitin kolmasosa on nimittäin aika hyvä suoritus. Näin on varsinkin silloin, kun sen katsoo pidennettynä versiona.

Uutta ja lisättyä on kaikkiaan 20 kohtausessa. Kokonaisuuden painoarvoa kohottaa eniten Dol Guldurin dramaattinen kohtaaminen, jossa Gandalf, Galadriel, Saruman ja Elrond tapaavat ensiksi sormusaaveet ja sitten itsensä Sauronin. Mukana on myös kuusi ennen näkemätöntä, kokonaan teatteriversiosta poisleikattua kohtausta. Näin saadaan 20 minuuttia lisää.

Täysin uusista kohtauksista mieleenpainuvimmat ovat seuraavat: Galadriel pelastaa Gandalfin mestaukselta, peikot tuhoavat kääpiöiden sotavaunut, haltiakuninkaan hirvi seivästää örkkirivin ja Bofur ohjaa peikkoa.

Tämän todettuani: toki edelleen petyin kokonaisuutena trilogiaan, vaikka viimeinen osa nostaa tasoa. Se ennen kaikkea osoittaa oikeaa tunnelmaa, eikä tietokonepelaaminen tule joka toisessa kohtauksessa mieleen.

Lasten satukirjana aikoinaan ilmestynyt Hobitti (tai ensimmäisen suommennoksen mukaisesti Lohikäärmevuori) ei suinkaan tarjonnut tarpeeksi painokasta sisältöä kolmen pitkän elokuvan tarpeisiin. Ja kun ei tarjonnut, on pitänyt lisätä. Tässä työssä on sitten onnistuttu kaksijakoisesti.

Hyviä puolia kolmannessa osassa on aiemmin ihmeen verettömän Thorin Tammikilven (Richard Armitage) hienoinen piristyminen. Edelleen kaikkein vaikein onnistuu: Smaug oli jo aiemmin hyvin toteutettu, ja kääpiöjoukon persoonat erottuvat hyvin toisistaan.

Dol Guldurin kohtaus on luultavasti Jacksonin käsikirjoitustiimin ainoa onnistunut Tolkien-lisäys kautta aikojen. Itse kirjassa vain mainitaan, että Gandalf lähti etelään. Aivan omiaan ei tosin pistellä, sillä keskeneräisiksi jääneissä kirjoissaan Tolkien selostaa tapahtumien kulkua, joka vaikutti paljon Sormusten herran asetelmiin.

Örkit eivät näissä karkeloissa ole tehneet Sormusten herra -trilogiaan verrattaessa juurikaan myönteistä vaikutusta. Eikä heidän vastapainonsa, imelä romantiikka ja päälleliimattu, antirasistinen, suvaitsevaisuuden symboliikka.

Laadukas kuva ja ääniraita kuten on Jacksonin kuudessa Tolkien-elokuvassa totuttu. Kolmella levyllä. Ekstroihin on tallennettu peräti 605 min. dokumentit ja trailerit (7 min.). Kuvaussessioista välittyy tekemisen iloa, ja katsojakin saa naurahdella aika ajoin. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Ian McKellen Martin Freeman Richard Armitage Orlando Bloom James Nesbitt Ken Stott
Tarina: Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson Guillermo del Toro J.R.R. Tolkien (r)
Kuvaus: Andrew Leslie
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 164 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018003415

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään