Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Tropic Thunder - Director's Cut

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Virkistävän letkeä komedia kolmesta starasta - vakavasta luonnenäyttelijästä, kiiltokuvapojusta ja alapäähuumorin erikoismiehestä - joiden uusin yhteinen projekti vie heidät Vietnamin sodan maisemiin. Ennen kuin kuvaukset kunnolla alkavatkaan miehet kuitenkin löytävät itsensä varsin totisesta sotatilanteesta, josta selviytyäkseen täytyy osata muutakin kuin näyttelemisen alkeet ja käsikirjoitus ulkoa.

Elokuva tuo elävästi mieleen menneiden vuosien Kolmet kaverukset ja Hot Shotsit, mutta kertaakaan kyse ei tunnu olevan ryöstökalastuksesta. Luonnollisesti myös Vietnam-elokuvien merkkipaalut aina Platoonista Ilmestyskirjaan saavat kunnianosoitusta osakseen.

Jo yksistään se, että Robert Downey Jr. nähdään mustaa miestä näyttelevänä metodinäyttelijänä asettaa elokuvan odotukset korkealle. Eikä tällä kertaa tarvitse pettyä. Downeyn roolisuoritus on jo tunnustettu Oscar-ehdokkuudella parhaan sivuosan -kategoriassa, ja vaikka voitto tuntuukin ehkä kaukaahaetulta, ei se vähennä sitä tosiseikkaa, että kyseessä on yksi viimeaikojen hauskimmista hahmoista. Kun tähän lisätään kaverinsa Tom Cruisen ruumiillistamaa toimintatähtikulttia leppoisasti piikittelevä Ben Stiller ja hauskan, joskin varsin ennalta-arvattavan suorituksen sekona pullerona tekevä Jack Black ei moitteille juuri jää sijaa.

Aivan elokuvan loppuun asti paras veto ei säily yllä, mutta toisaalta elokuva aloittaa niin vahvasti, että pieni löysäily ei ehdi suuremmin haitata. Erityismaininnan ansaitsevat näppärästi elokuvan alkuesittelynä toimiva trailerit, jotka asettavat katsojan heti oikeaan kontekstiin.

Upean värikylläinen ja tarkka kuva, joka selviää kunnialla yhtälailla linssiä lähentelevistä ihohuokosista kuin täysiverisistä taistelukohtauksista räjähdyksineen ja vilisevine aluskasvillisuuksineen kaikkineen. Ääniraita on ilahduttavan iskevä sekä tehosteiltaan, että Vietnam-elokuvien vakiokappaleita kierrättävältä musiikkiraidaltaan. Audiovisuaalinen toteutus erottuukin genren puitteissa poikkeuksellisen kunnianhimoisena ja onnistuneena esimerkkinä.

Ekstrojen parasta antia edustavat kaksi hyvää kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä tietopitoisemmalla raidalla Ben Stillerin seurana mm. käsikirjoittaja, tuottaja ja kuvaussuunnitelija, ja jälkimmäisellä läppävetoisemmalla hupiraidalla puolestaan Jack Black ja rooliaan vetävä Robert Downey Jr. Myös kieliposkessa tehty puolituntinen expose-dokumentti elokuvan sisäisen elokuvan tekemisestä, 11-minuutin näyte improvisoinnista kuvauksissa ja kaksi pidennettyä kohtausta kannattaa katsoa (12 min.). Lisäksi mukana on mm. kaksi poistettua kohtausta (3 min.), vaihtoehtoinen loppu (3 min.), Tom Cruisen maskeeraustesti introlla (3 min.), MTV Movie Awardseja varten tehty vaisu sekoiluvideo ja perinteisiä koosteita idean synnystä (5 min.), alkukohtauksesta (6 min.), räjähdyksistä (6 min.), lavasteista (7 min.) ja näyttelijöistä (22 min.). Kommenttiraitoja lukuunottamatta kaikki ekstrat on tekstitetty suomeksi ja tarjolla HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ben Stiller
Pääosissa: Ben Stiller Jack Black Robert Downey Jr Nick Nolte Tom Cruise
Tarina: Justin Theroux Ben Stiller Etan Cohen
Kuvaus: John Toll
Musiikki: Theodore Shapiro

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 207468EAN: 7332504990635

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään