DVD - Arvostelu

Ilmestyskirja. Nyt. Redux DVD arvostelu kansi

Ilmestyskirja. Nyt. Redux

Apocalypse Now Redux 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Uusi, noin 50 minuuttia alkuperäistä teatteriversiota pidempi laitos on parhaita klassikkoelokuvien muokkauksia.

Poistetut kohtaukset sopivat elokuvan tunnelmaan sujuvasti. Ne poistettiin vain siksi, että elokuvaa saatiin lyhyemmäksi: lainelauta varastetaan surffailevalta eversti Kilgorelta (Robert Duvall), miehistö pitää jatkot Playboy-tyttöjen kanssa, ranskalaisten plantaasilla illastetaan, poltetaan oopiumia ja rakastellaan, Marlon Brando lukee Time-lehteä ja heittää Dennis Hopperia kirjalla. Tarkkaavainen katsoja huomaa, mitä eversti Kurtzin tukikohdan seinään on kirjoitettu, Our motto: Apocalypse Now.

Lopputulosta tämä ei sinänsä muuta. Coppola onnistui hyvin kuvaamaan jo yli sata vuotta sitten tiivistetyn lainalaisuuden, joka ei ole kiinni ajasta ja paikasta. Ihminen muuttuu tietyissä olosuhteissa pedoksi. Kirjailija Joseph Conrad osasi kuvata poikkeusyksilöiden kohtaloa poikkeustilanteissa. Pimeä Afrikka muuttui Vietnamin sodaksi, mutta nykypäivänä se voisi olla vaikkapa Afganistan, kurdileiri Irakissa tai tätä kirjoittaessa vaalirahoitusrinki Suomessa.

Kuva näyttää yhtä hyvältä kuin amerikkalainen vanha perusversio. Technovision-kuvaa on kautta aikain kropattu videoversioihin. Luultavasti tämä on ollut ohjaajan tahto. Kompositiot näyttävät hyviltä. Kannessa kuitenkin ilmoitetaan väärä kuvasuhde 2.35:1. Ääniraita toistaa hypnoottisen äänimaailman erinomaisesti. Ekstroissa Kurtzin leirin tuhoaminen Coppolan kommentein. Leiri räjäytettiin varmuuden vuoksi, mutta kuvamateriaalia ei lopulta haluttu käyttää. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Francis Ford Coppola
Pääosissa: Martin Sheen Marlon Brando Robert Duvall
Tarina: Joseph Conrad John Milius Francis Ford Coppola Michael Herr
Kuvaus: Vittorio Storaro
Musiikki: Carmine Coppola Francis Ford Coppola

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1979/2000Kesto: 194 minuuttia
Julkaisija: Sandrew MteronomeKuva:
Anamorfinen 2.00
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew Mteronome) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään