DVD - Arvostelu

Siinä näkijä missä tekijä DVD arvostelu kansi

Siinä näkijä missä tekijä

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

“Et sinä mitään kuitenkaan ymmärrä... et mitään tule näkemään, jos et itse ole asioiden keskipiste.”

Salama on raju kirjailija. Ensiksi hän tahallaan ärsyttää patavanhoilliset ja kirkolliset piirit Juhannustanssit-romaanillaan, mutta ei malta muutaman vuoden viivellä olla tekemättä pesäeroa hänelle läheiseen aihepiiriin, punaisen Tampereen katkeruuteen ja kommunistisen hegemonian valheellisuuteen, vieläpä aikana, jolloin taistolainen stalinismi sai järkevätkin ihmiset hurahtamaan joukolla.

Hannu Salaman romaani on kansainvälistä tasoa oleva klassikko, joka pohtii aatteiden, sodan ja vastarintatoiminnan moraalia. Se on yksi parhaita juudas-kuvauksia kirjallisuushistoriassa. Kuka muu olisi uskaltanut kyseenalaistaa suomalaistaustaisten desanttien sankaruuden ja antaa tunnustusta kavaltajalle vain pari-kolmekymmentä vuotta sodan jälkeen. Ei kukaan muu vasemmistolainen saati kommunisti.

Näin kovaa taustaa vastaan en odottanut kummoisia uudelta kaksiosaiselta televisiodraamalta. Toisin kävi. Kovin vahvaa Tampereen murretta ei toki kuulla, vaikka manselaisvoimin tämä on tehty. Hauskan Taivaan tulet ¬–televisiosarjan näyttelijäkaartista pääosin koottu ryhmä selviytyy tehtävästään uskottavasti ja hyvin. Ohjaaja puolestaan osaa hyvin yhdistää romaanin monet tasot, minkä takia pienet kömpelyydet antaa anteeksi.

Tämä tarina on Suomen historiaa, aatehistoriaa, henkilökohtaista kollektiivista kokemusta, triangelidraamaa ja osaltaan myös salapoliisiromaania. Viimeinen taso selittää kirjan hienon nimen.

Keskitason tv-kuvaa ja –ääntä. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kari Paljakka
Pääosissa: Tommi Raitolehto Saija Lentonen Juhani Niemelä
Tarina: Raija Talvio Hannu Salama (r)
Kuvaus: Pekka Uotila
Musiikki: Hannu Kella

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: Future FimKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6416548581217

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Fim) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään