Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Live by Night

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Poliisipäällikön poika (Ben Affleck) tekee kieltolain aikaisessa Bostonissa pientä keikkaa kunnes kohtalo patistaa hänet kypsyttelemään taitojaan syvän etelän mafioosojen parissa.

Kimurantin elegantti, mutta lopulta pakotetun eloton mafiakuvaus on ristiriitainen elokuvakokemus. Virheettömän uskottava ja usein kuvankaunis periodikuvaus antaa näyttämön hahmoille, joissa on enemmän kuin ripaus omaperäisyyttä ja reippaasti tarttumapintaa draaman tarpeisiin. Brendan Gleeson ottaa poikaansa suojelevan poliisin roolin vaivatta, piikikäs Chris Cooper jatkaa tämän työtä sheriffinä, joka havahtuu tekemiensä valintojen varjopuoleen, ja Elle Fanning ottaa pienen suuren roolinsa uskottavan riutuvasti. Harmillisesti Ben Affleckin pääosa jää suhteessa vain funktionaaliselle tasolle, sankarin puvun hengariksi. Myös osa muista hahmoista kilpailevien mafiapomojen ja naisystävien muodossa tuntuvat ampuvan ohi maalistaan.

Kokonasuutta vaivaa hitusen pökkelö ja nykivä kerronta, joka pelaa voittokorttinsa varsin kömpelösti. Tarinassa olisi ollut aineksia vaikkapa trilogiaksi asti, mutta nyt minuutit kuluvat ilman mainittavia elämyksiä. Tällaisenaankin elokuva on näyttävä ja viihdyttävä, mutta vaivoin koskettava tai uskottava.

Ben Affleckin tähdittämä, ohjaama, tuottama ja Dennis Lehanen samannimisen romaanin pohjalta käsikirjoittama elokuva kartoittaa liki kaikki gangsteritarinan nyanssit, mutta ei harmillisesti löydä näiden lomasta omaa iskevää polkuaan. Lippuluukulla flopannut elokuva on näkemisen arvoinen välipala gansterielokuvien ystävälle, mutta siihen anti valitettavasti jää.

Komea periodikuva toistuu tyylikkäästi ja moitteettoman vakaasti. Hillitty ääniraita luo mukavasti tunnelmaa taka-ajoihin ja tulitaisteluihin, eikä läsnäolon tuntu jää liian ohueksi. Ekstroissa tekijöiden kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein ja neljä koostetta. Elokuva on julkaistu myös Steelbook-versiona. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ben Affleck
Pääosissa: Ben Affleck Elle Fanning Brendan Gleeson Chris Messina Zoe Saldana Chris Cooper
Tarina: Ben Affleck Dennis Lehane
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Harry Gregson-Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112736804

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään