Kino - Arvostelu

50 Is the New 30

Marie-Francine 

Romanttisen komedian parissa etulyöntiasema on ranskalaisilla. Älyvapaiden käsikirjoitusten ja päättömien sattumakavalkadien kehittelyssä gallialaiset kulkevat monta askelta edellä. Kansallinen kokemus rakkauden monimutkaisissa kiemuroissa ei voi olla jättämättä jälkeään myös taiteeseen.

Viisikymppinen Marie-Francine kuulee uutisen. Kuten tapana on, aviomies Emmanuel on rakastunut nuorempaan. Kuin tämä ei riittäisi, työpaikalla, geenitutkimuslaboratiossa, havaitaan asbestiesiintymiä. Marie-Francine on sinkku ja työtön - samana iltana. Asetelma pedataan maukkaasti.

Valerie Lemercierin komedia on tiukasti ohjattu ja leikattu tapahtumaketju, sarja ihmiselämään mahtuvia seikkailuja - sijoitettuna pienelle pätkälle elon ajassa. Elokuva katsastelee kirkasnäköisenä ihmisyksilön tapoja selvitä suuristakin henkilökohtaisista kriiseistä. Sattuman ja hetkeen tarttumisen vaikutusta korostetaan. Perheensisäisten kiistatilanteiden stereotypiat kiristetään äärimmilleen. Lemercier onnistuu tärkeimmässä. Kliseistä ja epäuskottavuudesta huolimatta, lopputulos on oikeasti hauska.

Aikuisille naisille suunnattu romanttinen kreisikomedia on merkittävä osio Espoo Cinen ohjelmatarjonnassa. Lajityyppinsä parhaimmistoon tunkeutuva Marie-Francine on tekstitetty englanniksi. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Valerie Lemercier
Pääosissa: Valerie Lemercier Patrick Timsit Helene Vincent Philippe Laudenbach Denis Podalydes
Tarina: Valerie Lemercier Sabine Haudepin

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: Espoo Cine 2017 
  
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Espoo Cine 2017) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään