Kino - Arvostelu

Aistien valtakunta

Ai no koriida / Ai no corrida / L' Empire des sens 

Pornografisen elokuvan klassikko, japanilais-ranskalainen Aistien valtakunta (1976), on saanut osansa sensuurin terävistä kynsistä. 1990-luvulla Suomessa lopullisesti vapautunut kyseenalainen merkkiteos kiinnostaa edelleen. Tuoreelle 4K-restauroinnille on siis kysyntänsä.

Aistien valtakunta pohjaa tositapahtumiin. Vuonna 1936 Tokion kaduilta haahuilemasta löytynyt Sada Abe kantoi kädessään irtileikattua penistä. Elokuva esittää väkivallantekoon johtaneet pakkomielteisen eroottiset jäljet.

Vaikka 1970-luvun seksuaalinen maailmankatsomus, etenkin Japanissa, toisenlainen olikin, näyttäytyy Aistien valtakunta edelleen shokeeraavana mustasukkaisuuden ja obsessioiden kuvauksena. Käsikirjoitukseltaan sekä kerronnaltaan elokuva on silti kovin köykäinen, tylsä kuvasto ei pidä otteessaan tasapainoisesti.

Graafisuus on uuden digitaalisen kopion myötä tiukasti läsnä. Toisaalta, vanhojen videokasettitallenteiden tirkistelevä hämyisyys on poistunut. Samassa on kadonnut pala kielletyn hedelmän viehätyksestä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Nagisa Oshima
Pääosissa: Eiko Matsuda Tatsuya Fuji Aoi Nakajima Yasuko Matsui
Tarina: Nagisa Oshima

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1976/2016Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: Cinema Mondo 
  
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Cinema Mondo) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään